Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymioty

Polecane posty

Gość gość

co mozna podac przy wymiotach - dziecko ma 3 lata

Gość gość
ale chodzi co o co? do jedzenia czy zapobiec wymiotom?

Gość gość
Do jedzenia tylko to co maluch chce ale nie słodycze. Przy wymiotach musisz nawadniać dziecko, podaj orsalit najlepiej nutris, nie jest słony, a zawarte w nim białko wzmocni dziecko. Płyn podawaj małymi porcjami, żeby nie prowokować kolejnych wymiotów. Wiem że w aptece są czopki przeciwwymiotne ale nigdy nie podawałam ich swoim maluchom.

Gość gość
Do jedzenia w pierwszej fazie nie dawałabym nic. Przegłodzenie jest dobre na żołądek. Później można podać coś lekkiego-ryż z marchewką, chudy rosół. Przeciwwymiotnych leków jest mało. My kiedyś dostaliśmy dla dziecka czopki- ale to były czopki dla dorosłych i trzeba je było porcjować. Ale sytuacja była krytyczna- dziecko wymiotowało bardzo (każdym łykiem wody). Wisiała nad nami groźba szpitala a mi ( z konkretnych przyczyn nie mojego widzimisię) nie bardzo podobała się wizja przebywania w nim. Jak dziecko jako tako płyny przyjmuje to można wprowadzać te orsality, gastrolity i orsy. Nam lekarz kazał dawać do picia cokolwiek dziecko zechce- nawet tę nieszczęsną cole- byle odgazowaną.