Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wchlonie sie pociazowy brzuszek?

Polecane posty

Gość gość

Jestem 3 tyg po porodzie (cc). Bezuszek jeszcze troche zostal czy on sie wchlonie???

Gość gość
Ja jestem 3 miesiące po i brzuch jest już płaski i napięty jak przed ciążą. Taką "galaretę" miałam jakieś 1,5 miesiąca.

Gość gość
Po ciążowy, to już na pewno nie brzuszek, a brzuch i to większy od normalnego dorosłego człowieka, a ty mówisz, jak byś była dzieckiem, co za infantylizm!

Gość gość
Zalezy. Kazdy ma inny organizm. U mnie nadal brzuch jest okropny i wyglądam jakbym znów byla w ciąży. Z tym ze u mnie to juz się nigdy nie wchłonie bo 2 lata od porodu juz minęły

Gość gość
Ja w ciąży schudłam więc 'pociążowy brzuszek' czyli taki miękki i widoczne wybrzuszenie zniknęły po paru dniach jak się macica zwinęła. Skóra napięła się po kolejnym tygodniu.

Gość zajadła
Mój zniknął w drugim miesiącu po porodzie, ale zaczęłam ćwiczyć, jak tylko lekarz mi pozwolił. A nie było łatwo. Jednak znajdowałam na to chwilę czasu rano i dłuższą wieczorem. Mąż mnie wspierał i motywował, więc miałam doping i kibica. Niektórym niestety zostaje albo wypukły brzuch, albo taka "kieszeń" skóry na całe życie - mam takie koleżanki.

Gość gość
Do pani 12:48. Rozgrzewka 5 min i 15-20 min kręcenia hula hop (zwykly, gładki bez raniących udziwnień - można sobie zrobić krzywdę) załatwi sprawe. Najpierw 2 dni i jeden przerwy brzez dwa tyg. A potem co drugi dzień.

Gość gość
U mnie wchłonął się po jakichś 2 tygodniach, wtedy tez przestałam odczuwać ból związany z kurczeniem się macicy. To kwestia indywidualna, jeśli przed ciążą miałaś skórę i mięśnie brzucha w dobrej kondycji, to powinien Ci się wchłonąć. Jeśli jednak miałaś widoczny tłuszczyk i mało jędrną skórę, to będziesz musiała włożyć mniej lub więcej wysiłku w powrót do "normalnego" stanu.