Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co macie do muslimów?!

Polecane posty

Gość gość

Co wam przeszkadzają Arabowie? Wińcie za obecny stan nietrzeźwych, umysłowo upośledzonych polityków, a nie obcą kulturę. Oceniacie własną miarą, nie znając historii ani złożoności tej kultury, która istniała bardzo dawno przed naszą. Wiem, co piszę, bo długo przebywałem w krajach arabskich zanim nastała globalna nagonka, terroryzm i migracje.

Gość gość
tępy zabiedzony narodek polaczków-parówkożerców do wszystkim coś ma . tylko do tych , których się boi to jajca im liże i udaje , że przyjazny

Gość gość
to obca i zdziczała kultura, co widać wyraźnie w krajach arabskich i w Pakistanie, Indonezji i krajach afrykańskich, gdzie ta choroba umysłowa dotarła. Poza tym kultura arabska jest młoda, tak jak i islam, kultura europejska jest starsza. Na terenach, gdzie zapanowali obecenie arabowie, były wcześniej wielkie cywilizacje, ale islamiści je wytępili, na przykład Egipt, nieliczni przetrwali i są prześladowani, pomimo, że mówią już po arabsku np. Koptowie. Granice powinny być dla nich zamknięte, a nawet ci co tu są powinni być deportowani. Jeżeli mają obywatelstwo powinno być one im odebrane, chyba, że są wyznania chrześcijańskiego lub innego, które nie gloryfikuje przemocy.

Gość gość
Właśnie takie artykuły jak wyżej psują całą dyskusję. Prowokacja tylko to się liczy. Co do wypowiedzi wyżej kultura arabska jest właśnie bardzo stara, starsza niż europejska. Poczytaj stary testament, pierwszymi rodami były rody semickie, z których wywodzą się także Arabowie.

Gość gość
Zaskakuje mnie to, że wszyscy widzą problem w Arabach, ale już każdy jest ślepy i głuchy na politykę.

Gość gość
przecież islamiści się "politykują" i obiecują wszem i wobec że zawładną całym światem. Gdyby praktykowali swoją religię jak należy to nikt by się nie czepiał. Każda religia służy do manipulacji ludności. Tak jak Katolizm tak i islam kieruje się uciskiem, strachem i wymówkami na wszelkie morderstwa. islam to zaraza.

Gość gość
Zarazą jest nienawiść zwalczana nienawiścią to co Ty teraz prezentujesz. Zarazą jest ignorancja i wiara w przemoc. Ząb za ząb.

Gość gość
Nawet jeśli kultura arabska jest starsza, to co z tego?! Liczy się to, co jest teraz. Czyli prześladowania innowierców i delegalizacja ich wyznań, tragiczna sytuacja kobiet, analfabetyzm, bieda i zacofanie. Taki Kuwejt czy Arabia Saudyjska są bogate, bo śpią na ropie, inaczej byłby u nich taki sam syf jak gdzieś indziej. Tunezja czy Maroko jakoś ciągną dzięki turystyce. Arabowie nigdy nie dorosną do demokracji, bo im trzeba bata nad głową. Arabska wiosna dobitnie to pokazała. Za dyktatorów był zamordyzm, ale i spokój i dobrobyt. Przeciętny Arab (nie lekarz czy inżynier wykształcony w Europie czy USA) nigdy nie zasymiluje się z europejską kulturą, a wręcz będzie narzucał swoje obyczaje. Chcą szariatu? To niech wypierdalają tam, gdzie szariat obowiązuje. My nie będziemy się do nich dostosowywali. A skoro oni nie chcą dostosować się do unijnych gospodarzy, to drzwi szeroko otwarte do wyjścia i jeszcze kopa na rozpęd możemy dać.

Gość gość
gość dziś przecież każdy zdaje sobie sprawę, że ten cały "kryzys migracyjny" do zaplanowana akcja, żeby rozpieprzyć Europę od środka. A Arabów najłatwiej było do tego użyć, bo są ciemni i fanatyczni i nienawidzą "niewiernych".

Gość gość
Gość 14:34-Bardzo dobrze powiedziane.

Gość gość
14:34 Demokracja w krajach arabskich to kolejny termin parasol by ukryć działania dyplomatyczno-polityczne władz Zachodu. To co podają Ci w mediach jako działania demokratyczne oznacza nic innego jak obsadzanie swoich ludzi by wymuszać korzystne układy finansowe. Zachód prowadzi interesy z krajami arabskimi, głównie chodzi o budownictwo, ropę oraz handel. Przez ten system, jedni się bogacą i budują swoje własne lotniska (patrz szejkowie), a drudzy głodują i biedują (patrz społeczeństwo). To co Ty nazywasz ciemnotą, zacofaniem to wynik tyranii autokratycznych władców-szejków, ich chciwości i hipokryzji. Bieda i nędza to wynik manipulacji ze strony krajów zachodnich, ich interwencji ''na rzecz demokracji''. Rozumiem, że Ty się podpisujesz pod taką demokracją i walczysz o to?

Gość gość
gość dziś wypraszam sobie traktowanie mnie jak debila i zwracanie się do mnie takim protekcjonalnym tonem. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że to USA doprowadziło do władzy talibów w Afganistanie czy wojen na Półwyspie Arabskim i rządów fanatycznego islamu w Iranie. Że najpierw wsadzili na stołki dyktatorów (np. Saddama) a potem ich obalili. Mnie tylko chodzi o to, że cenę za działania USA płaci Europa. Oni nabroili, a potem zabrali zabawki i poszli do domu, na drugą stronę Atlantyku, a wini się Europę. To nie Amerykę zalewają hordy niepiśmiennych i agresywnych muzułmanów, tylko Europę. To na nas spoczywa ciężar, którego nie możemy udźwignąć. Jak wyobrażasz sobie "zagospodarowanie" milionów ludzi, którzy nawet miotły nie umieją dobrze trzymać? Unia ma wystarczająco dużo problemów i bez najazdu Arabów, którzy od zawsze byli do nas wrogo nastawieni. Komuś bardzo zależy, żeby bliskowschodni syf przenieść tutaj i mamy prawo się bać.

Gość gość
Teraz gadamy jak ludzie. O to mi chodziło. Zatem przyznasz mi rację, że Arabowie zostali "wybrani" w przeciwieństwie do Żydów(nota bene oni trzymają w ryzach USA), na naród przeklęty. Arabowie z ich Islamem na czele są tylko marionetką w większej grze. Tak łatwo ich znienawidzić, bo tak bardzo są różni od nas....

Gość gość
ja mam kwas na twarz :)

Gość gość
Fanatyczny islam w Iranie?. Tam dominuje szyizm, który jest łagodniejszy niż sunnizm. Poza tym tam nikt nie ścina głów chrześcijanom i są w sumie bezpieczni. Irańczyk może być najwyżej emigrantem ekonomicznym.