Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam 19 lat i jestem w ciąży. Z chłopakiem razem się cieszymy , ale niestety jest problem , chodzę do szkoły i mieszkam z rodzicami a rodzice jeszcze nie wiedzą .. Chcę im jakoś powiedzieć .. tylko nie wiem jak bo moi rodzice nie znoszą wręcz nienawidzą mojego chłopaka robią wszystko bym z nim zerwała , ale my się nie poddajemy kochamy się i będziemy ze sobą .... Powiedzieli , że mam ostatnią szansę bym z nim zerwać bo inaczej mogę sie pakować ... a ja z z nim nie zerwę gdy będziemy mieć razem dziecko ... Co mogę zrobić ? jak im powiedzieć o tym ?

W tym przypadku niestety musisz im powiedzieć o swoim stanie. Prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw. Sama w tym wieku zaszlam w pierwszą ciąże i uwierz mi ze wcale nie diabeł taki straszny jak go malują. To nie koniec świata. Poradzisz sobie. Najważniejsze to abyście usiedli wszyscy razem przy jednym stole i ustalili co dalej robić z tym fantem. Niestety rodzice muszę zaakceptować twojego partnera gdyż jest ojcem dziecka i juz zawsze bedzie obecny w waszym życiu rodzinnym. In szybciej sie z tym pogodza tym lepiej dla nich.

Gość gość
ale jak im o tym powiedziec ?

Gość gość
normalnie- jestem w ciąży

Gość gość
Powiem Ci ze na poczatku moze byc ciezko z rodzicami, ale z czasem zapewne sie pogodza ze stanem rzeczy. Zachowajcie sie jak dorosli, niech chlopak przyjdzie na obiad i porozmawiajcie na spokojnie.

Gość gość
Najlepiej pokażcie że macie plan na dalsze życie. Że jesteście odpowiedzialni a nie że zrzucicie obowiązki na innych.

Gość gość
Ważne by nigdy nie izolować partnera w związku. Ja zawsze mam partnera przy KAŻDYM badaniu ginekologicznym pochwy i wspierał porody. Po prostu nie jestem zacofana i nie WSTYDZĘ się partnera! Do tego takie przeżycia zbliżają partnerów. Więcej angażuje się partner wzżycie rodziny i pomaga we wszystkim. Przy izolacji dużo tracimy bi poród samej to stres przekłada się na was i dziecko! !!!

Gość gość
14.31- ciebie to ktoś bardzo musiał w życiu skrzywdzić