Gość gość Napisano Luty 29, 2016 Jak sobie radzicie? Mam córkę, która w czerwcu skończy 2 latka i myślę o drugim dziecku ale nie wiem czy nie poczekać jeszcze? Mamy sporo miejsca bo mamy całe poddasze u rodziców, w tym roku mamy zamiar zrobić córce oddzielny pokój bo jeszcze śpi z nami w sypialni w łóżeczku. Mała jest bardzo samodzielna ale do przedszkola pójdzie dopiero za rok. Czy ciężko jest pogodzić opiekę nad dwójką takich maluchów? Chodzi mi raczej o czas kiedy mniejsze zacznie raczkować. Poza tym nie mam pracy - nie mogłam znaleźć nic stałego przed pierwszą ciążą i teraz też musiałabym poczekać aż mała pójdzie do przedszkola. Potem wiadomo - kilka lat chciałabym popracować i znów pieluchy? Finansowo damy sobie radę, chodzi mi bardziej o to, żeby nie zostać na zawsze kurą domową. Lepiej duża przerwa czy szukać poważnej pracy z już odchowanymi dzieciakami? Może wypowiedzą się mamy z doświadczeniem, jaka różnica jest lepsza? Sama mam siostrę starszą o 5 lat i dopiero jak obie założyłyśmy rodziny to się zaprzyjaźniłyśmy ale nigdy nie miałyśmy super kontaktu, był czas że byłyśmy sobie obce. czy różnica 2-3 lat ma szansę, ze moje dzieci tego unikną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach