Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

do mam z dwójką dzieci z małą róznicą wieku

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie radzicie? Mam córkę, która w czerwcu skończy 2 latka i myślę o drugim dziecku ale nie wiem czy nie poczekać jeszcze? Mamy sporo miejsca bo mamy całe poddasze u rodziców, w tym roku mamy zamiar zrobić córce oddzielny pokój bo jeszcze śpi z nami w sypialni w łóżeczku. Mała jest bardzo samodzielna ale do przedszkola pójdzie dopiero za rok. Czy ciężko jest pogodzić opiekę nad dwójką takich maluchów? Chodzi mi raczej o czas kiedy mniejsze zacznie raczkować. Poza tym nie mam pracy - nie mogłam znaleźć nic stałego przed pierwszą ciążą i teraz też musiałabym poczekać aż mała pójdzie do przedszkola. Potem wiadomo - kilka lat chciałabym popracować i znów pieluchy? Finansowo damy sobie radę, chodzi mi bardziej o to, żeby nie zostać na zawsze kurą domową. Lepiej duża przerwa czy szukać poważnej pracy z już odchowanymi dzieciakami? Może wypowiedzą się mamy z doświadczeniem, jaka różnica jest lepsza? Sama mam siostrę starszą o 5 lat i dopiero jak obie założyłyśmy rodziny to się zaprzyjaźniłyśmy ale nigdy nie miałyśmy super kontaktu, był czas że byłyśmy sobie obce. czy różnica 2-3 lat ma szansę, ze moje dzieci tego unikną?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować