Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny z niedoczynnością albo nadczynnością tarczycy, objawy?

Polecane posty

Gość gość

jakie miałyście objawy? podejrzewam u siebie niedoczynność, wybiorę się do endokrynologa, oczywiście, ale dobrze by było się przygotować... - senność bardzo duża, przesypiam ostatnio ponad 2/3 doby - ciągłe uczucie zmęczenia, brak energii - nie mam jakiegoś specjalnego apetytu i nie przybieram mocno na wadze, ale jeśli przekraczam 3 małe posiłki dziennie, to zaczynam mieć oponkę - uczucie nagłego skoku w gardle... nie wiem jak to określić, myślałam przez 2 lata, że to serce, ale serce zdrowe jak byk...teraz wyraźnie czuję takie ukłucia, takie bum tuż pod gardłem - wysuszona skóra jakie były wasze objawy? czy leki hormonalne wam pomogły? przestałyście odczuwać senność? to mnie najbardziej martwi, nie chcę przespać całego życia :(

Gość gość
te z tarczycą lochy się robią. przed ożenkiem Panowie sprawdzajcie czy hormon tarczycy zdrowy w normie by się Wam nie rozpasła żona

Gość gość
14:50 jak niby hormon tarczycy może być zdrowy? :) chyba masz na myśli narząd, bo hormony nie mogą być zdrowe - może być jedynie ich prawidłowa ilość :) :) :)

Mówi się, że osoby z niedoczynnością są zwyczajnie grube - nieprawda, ja największą niedoczynność miałam mając sporą niedowagę. W moim odczuciu niedoczynność jest bezobjawowa, ale nie ma na to reguły. Jakbym musiała doszukiwać się objawów byłyby to zaburzenia koncentracji i senność - choć nie musisz mieć niedoczynności by czuć się zamulonym. Biorę hormony od dawna i choć wyniki są dobre, czuję się tak samo jak przed laty, czyli normalnie.

Gość gość
Nadczynnosc to chudniecie ,drżenie całego ciała,szybkie bicie serca ,nerwowość,stany depresyjne,duże problemy z koncentracją ,brak apetytu.Ogólnie masakra.Trzeba leczyć.Jesli tarczka jest znacznie powiekszona z guzkami —wyciąć