Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie kaleki ze w wieku 42 lat bede na emeryturze a wy do 67 hahaha

Polecane posty

Gość gość

jeszcze 10 lat hihihi kaleki

Gość gość
Już to widzę jak będę robił do 67 roku :-)

Gość gość
niedozyjesz pało do 42 aaa:-P

Gość gość
grasz nałogowo w totka?

Gość gość
W tym kraju nie ma takiej opcji żebyś mógł sobie pozwolić na emeryturę w wieku 42 lat.

Gość gość
Cześć ! Proszę o wypełnienie ankiety na temat PROSTYTUCJI, zajmie to chwilę. Twoje odpowiedzi bardzo mi pomogą w badaniach do pracy magisterskiej. Z góry dziękuję ! Link poniżej: https://docs.google.com/forms/d/1RJZJrheJC4C7 NybAjW4RhRp2m5OAh_BxHNfLfBnPUto/viewform

Gość gość
hahahahahaha kaleki polskie :D

Gość gość
jak nie ma takiej możliwości jak jest? 8 lat służby, jeszcze 7 i emerka :D a nawet 30stki jeszcze nie mam hehe

Gość gość
ja planuje emeryture w wieku 35 góra 37 lat i zaczne zwiedzać świat

Gość gość
No i jakiej wysokości będzie tam wczesna emerytura? :)

Gość gość
na pewno lepszej niż teraz pensja ponad połowy narodu :D 1600 jak nic będzie na ręke, to większość nawet tego teraz nie zarobi a emery dostaną 700zł, a ja do tych 1600 moge sobie zawsze dorobić, a po za tym jak już praw emerytalnych nabędę to ja wcale nie musze odchodzić ale już sam fakt że MOGĘ! jest kojąco uspokajający bo wiem że w każdej chwili mogę to rzucić i iść w pistu, ale mogę sobie jeszcze posiedzieć pare dodatkowych lat to i emerka będzie już około dwójki

Gość gość
gram na giełdzie papierów wartościowych, inwestuje i zarabiam na wynajmie nieruchomości, w wieku 35-37 lat przechodzę na tzw emeryture z dochodem pasywnym na poziomie kilkunastu tysięcy miesięcznie

Gość ZawszeTwójZUS
Za 200 zł miesięcznie długo nie pożyjesz

Gość gość
dziś 2k na reke a jak dluzej popracuje to jeszcze wieksza :D

Gość gość
ty inwestor pytanie mam, a jakby zamiast lokowaniu kapitału w nieruchomości i życia z odstępnego za wynajem, lokować je w spółkach giełdowych które płacą dywidende to jest to bardziej opłacalne? bo np na lokate wrzucić 2mln to dzisiaj tam max 4% sie dostanie, więc i tak już by nie była zła pensyjka a nie wiele trzeba robić, praktycznie nic ;) przy nieruchomościach już trochę więcej babrania się i czasem użerania z wynajmującymi, a jednak spółki giełdowe płacą wyższe dywidendy niż 4%, tylko że chyba nie zawsze co? a to nie jest tak że jak już sie kupi akcji za 2-3mln to staje się w jakimś tam stopniu mini współwłaścicielem więc i tak i tak (czy wypłacają dywidende czy nie) mam prawo do zysków? oczywiście proporcjonalnie do wniesionego kapitału

Gość gość
moi bracia sa oboje strazakami ,jedenemu zostało 12 lat do emerytury,drugiemu 3 ,a mnie ... nawet nie wiem ,musiałabym popatrzec na świadectwa pracy,ale napewno będę tyrac do 67 r.ż ,oni po dwu albo trzyletniej szkole (nie pamiętam) ,ja po studiach technicznych ,5 lat prawdziwej nauki a zarobki takie same,baby maja p********e

Gość gość
i jeszcze dodam że jeden z nich chodzi do psychiatry ze niby ma jakiś stres pourazowy i będzie miał spory dodatek do emerytury

Gość gość
w niektórych zawodach przechodzi się na emeryturę, 10 lat to jeszcze szmat czasu więc autorze mam nadzieje że będzie taka ustawa że będziesz pracować też do 67 lat tylko przeniosą na inne stanowisko w mniej szkodliwych warunkach więc też będziesz zaliczał się do tych kalek

Gość gość
Ciecie nie wiedza,ze sluzby mundurowe maja wczesniejsze emerytury

Gość gość
dziś niepotrzebne zamrażanie kapitału, pieniądze muszą być w ciągłym ruchu i co ważne, musisz je dywersyfikować żeby uniknąć ryzyka ich utraty gdy jedna ze spółek akcyjnych traci na wartości dochód z nieruchomości jest w miare stabilny i bezobsługowy

Gość gość
no jak bezobsługowy, jak byś miał powiedzmy 15 mieszkań to już to widze ze tak sobie to łatwo obsłużysz i skontrolujesz, a problem jest jak te mieszkania puste stoją i nie zarabiają, a tak hop siup sobie znaleźć frajerów co by wynajęli to też tak nie jest łatwo, a potem czasem problemy bo nie chcą płacić a wyjepać takich śmieci tak łatwo nie można

Gość gość
można również zainwestować w garaż do wynajęcia lub miejsce parkingowe, ceny miejsc parkingowych kosztują od 10 tysięcy wzwyż, ceny garaży również od lokalizacji

Gość gość
w mundurówkach i urzędach panstwowych pracują zwykle bezmózgie kaleki bez pomysłu na życie

Gość gość
hahaha mojej kolezanki maz mundurowy tez poszedł po paru latach na emertyture i tez pałe cieszył a teraz ma taką ze zona go praktycznie utrzymuje a on stoi w Biedronce po 10 godz dziennie zeby choć troche dorobic i sam mówi zeby miał ten rozum co teraz to nigdy by nie przeszedł na emeryture tak wczesnie.Teraz juz ma wiek emerytalny ale co z tego jak grosze mu dołozyli ,bo z czego jak lat pracy mało.A kumple co z nim robili odchodza teraz na emeryture i maja 4 razy tyle co on i nie musza stac w Biedzie.Ja to wygrałam,mam 55 lat ,przeszłam na emeryture wcześniejsza,mam 2520 zł na reke.

Gość gość
tłumoki w tym wieku co on pisze to dostanie grosze,starych ludzi nie nabierzesz tylko takie małolaty łykaja jak młode pelikany.

Gość gość
Polaki biedaki :D