Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paździerzyca

Czy to może być jednak ciąża?

Polecane posty

Gość Paździerzyca

Dziewczyny, pisze tu do was, bo już nie wiem gdzie szukać odpowiedzi na moje pytanie. Staramy się o dziecko i mam dziwną @, jeden dzień spóźniona, pierwszego dnia tylko delikatne różowe plamienie, 3 następne dni brązowe plamienie, wczoraj i dzisiaj delikatne krwawienie. Test wyszedł negatywny, wizyta i lekarza dopiero 16 marca. Czy to może być jednak ciąża czy mi się coś rozlegulowało?

Gość gość
na moje oko nie ciąża

Gość gość
Nikt więcej się nie wypowie?

Gość gość
zaburzenia się zdarzają. Idź na beta hcg z krwi.

Gość Paździerzyca
Właśnie się boję, ze znów ze mną coś nie tak, pół roku temu miałam wycinane wielkie torbiele i już miało być wszystko w porzadku ;(

Gość gość
masz PCO?

Gość gość
Tutaj rzadna z nas nie odpowie Ci na pytanie c zy to ciąża czy nie. Nie chcemy błędnie ocenić. Twoje objawy nie wskazują na ciążę, doszukujesz się odstępstw od normy, ponieważ masz nadzieję, że tym razem się udało. Jeżeli nie ufasz testom to zrób bhcg. Życzę powodzenia1!

Gość Paździerzyca
Miałam kiedyś niby stwierdzone, ale dawno temu, już parę lat nie mam objawów.

Gość gość
Czemu nie zrobisz testu krwi? Bo gdybać to można bez końca

Gość gość
TZN ZE NIEMASZ JUZ wielu pecherzykow?

Gość Paździerzyca
Nie mieszkam w mieście, żeby od tak iść do na badanie. Dziś dopiero robiłam test domowy, już do wizyty jakoś wytrzymam, po prostu chciałabym wiedzieć czy w ogóle jest nadzieja. Chyba w sumie bardziej boję się, ze znowu rosną mi torbiele, a tego badania krwi i tak nie pokaże...

Gość Paździerzyca
Zmieniłam lekarza i on w ogóle nie stwierdził żadnej nieprawidłowości, po prostu poprzednia lekarka uważała ze mam pcos, ale w sumie chyba sama pewna nie była dlatego od niej się wypisalam...

Gość gość
A jak badania hormonalne. Robiłaś może? Brązowe plamienia oznaczają najczęściej słaby progesteron i twoje objawy na to wskazują (dosyc uboga miesiączka). A przyczyn tego może być wiele, niekoniecznie samo PCO ale może być spowodowane wysoka prolaktyną albo niedomaganiem innych hormonów. A nawet w wielu przypadkach przez to jak się odżywiałaś w ostatnich miesiącach, stresy jakie przechodziłaś itp. Jeśli nie miałaś badań hormonalnych to poproś lekarza żeby ci koniecznie zrobił.