Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szwagierka straszy,że kupiłam złe ubranka dla noworodka bo rozm.56

Polecane posty

Gość gość

powiedziała, że 56 to on może będzie 3 dni nosił.... nie ukrywam że zdenerwowało mnie to, bo czytałam że to jest rozmair od którego się zaczyna...mam wszystko powymieniać na 62?? czapeczka rozmiar 56 też zła?

Gość gość
dużo tych ubranek rozm. 56 kupiłaś?

Gość gość
Nie słuchaj, szwagierka pewnie chce Ci dokuczyć by sama poczuć się taka ważna i doświadczona. Nie wszystkie dzieci rodzą się 4 kg, większość jednak jest z tych mniejszych. Na wszelki wypadek kup ze 2 pajacyki i body na 62 i miej wyprane i wyprasowane w pogotowiu, jeśli dziecko rzeczywiście urodzi się takie ogromne że nie zmieści się w 56 to zawsze możesz dokupić.

Gość gość
zle moze byc jak urodzi sie dziecko wieksze niz 60cm. Moja corka urodzila sie dluga 54cm i ubranka na 56 nosila przez 2miesiace. Dziecko jest skurczone wiec ubranka beda wisiec.Rownie dobrze moze urodzic sie maluszek o wzroscie 50cm wiec to zawsze jest loteria.Proponuje dokupic ze 3 pary ubranek w rozmiarze 62.

Gość gość
O Jezu się urodzi to zobaczysz czy będzie chodził w tym 3 dni czy 3 tygodnie. Jak nie to wymienisz. Nie rob problemu tam gdzie go nie ma :)

Gość gość
No chyba, że kupiłaś tego zawrotne ilości, wtedy to rzeczywiście bez sensu..

Gość gość
14.49 debilu patentowany, nie wiesz co oznacza skrót "rozm.". Co, kurs lepienia pierogów na Sorbonie żeś kończyła, że myślisz, że możesz ludzi pouczać? Nie kłóć się z mądrzejszymi od siebie.

Gość gość
Pytam tylko, czy często się zdarza że dziecko się rodzi takie, że od razu trzeba rozmiar 62.

Gość gość
14:52 przecież pyta, ile kupiłaś ;;; :////

Gość gość
kupiłam chyba 3 pajacyki, 3 body, czapkę i 3 śpiochy w rozmiareze 56... za dużo? Wasze dzieci jaki rozmiar nosiły na początku? Nie będę mogła oddać lub wymienić, bo minie miesiąc na możliwy zwrot lub wymianę.

Gość gość
To Ty zakładałaś temat o pieluchach Dada, które Ci doradziła szwagierka? Podpaski też Ci wybiera?

Gość gość
Moje dzieciaki mialy po 60 cm i 59 cm jak sie urodziły :D A duzo nie wazyly.. Autorko, spoko, wystarczy ci tego , co kupiłas :) Nie denerwuj sie , zawsze mozesz dokupic przeciez.

Gość gość
"gość dziś 14.49 debilu patentowany, nie wiesz co oznacza skrót "rozm.". Co, kurs lepienia pierogów na Sorbonie żeś kończyła, że myślisz, że możesz ludzi pouczać? Nie kłóć się z mądrzejszymi od siebie." A tobie o co chodzi? Czego się rzucasz? Zwykłego pytania nie rozumiesz? :O

Gość gość
Co się czepiacie dziewczyny? Pewnie to pierwsze dziecko to pyta :) co w tym złego? Autorko, kup najwyżej ze trzy sztuki ubranek w rozmiarze 62 i tyle :) I tak będziesz pewnie kupować na bieżąco :D ja nakupiłam ubranek w rozmiarach od 56 do 68, a córka urodziła się ponad 5 tygodni wcześniej i nosiła rozmiar 46 :D

Gość gość
15:01 własnie trochę się zmartwiłam, bo nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto :( szwagierka pieluchy Dada? nieeee, to jest jej pierwsza porada dla mnie. Ogólnie to wkurza mnie, bo straszy jaki to ona miała trudny poród i generalnie do wszystkiego zniechęca, denerwują mnie takie osoby, co wszystko chcą obrzydzić. Po co to robi? To,że jej się trafił ancymon i dziecko - wrzeciono, przy którym można się psychicznie wykończyć to nie uprawnia jej do obrzydzania innym wszystkiego. Zamiast się cieszyć to podkreśla tylko "jaki to trudny czas", oczywiście jedynaczka której zawsze wszystko pod nos matka podtyka, aż teraz do 30tki.

Gość gość
już nie przesadzaj, niewiele kupiłaś. Przyda to się przyda, nie przyda to komuś oddasz albo sprzedasz za jakąś kwotę. Nie kupowałaś chyba ciuchów Dolce&Gabbana? :P Przy dziecku jeszcze sporo razy może Ci się zdarzyć, że coś się nie przyda, albo wywalisz. Poczytaj sobie o kompletowaniu wyprawki - sporo sprzecznych opinii, jedne zachwycone rożkami, inne w ogóle nie użyły, jedna ma zapas nieużywanych pieluch tetrowych, inna już 2 razy wymieniała bo czesto używa. Różnie to bywa

Gość gość
Nikt się nie czepia. To raczej ona się czepiła zwykłego pytania o ilość. Miłe to nie było. Co do sedna tematu. To nie jest za dużo. Spoko. :)

Gość gość
"dziecko - wrzeciono" - a jakie jest takie dziecko bo nie wiem o czym mowa. słownik coś przekręcił?

Gość miła jak zawsze
mi ten rozmiar służył 2,5 miesiąca ale miałam wczesniaka. nie kupiłas użo w sam raz na początek jak sie okaże mały dzidziuś to dokupisz jakby co;)a pieluchy dada są beznadziejne przeciekają;) fajne są z kauflanda lepsze niż pampersy ale te droższe (są dwa rodzaje nie pamiętam teraz nazwy)

Gość gość
Dobrze kupilas bo jak urodzi sie male dziecko to przeciez nie założysz mu takiego duzego rozmiaru a nawet jesli pochodzi w tym tylko tydzien to dobrze

Gość gość
chodzi o dziecko, które ciągle jest w ruchu ale aż za bardzo, nie posiedzi 5 sekund, nie może się na niczym skupić, bałagani, na sprzeciw reaguje agresywnie (dziecko 1,5 roku), niszczy przedmioty, nie usiedzi ani chwili, o zainteresowaniu książeczką czy misiem zapomnij.

Gość gość
Autorko, moje dziecko urodziło się mierząc 59 cm i ważąc 4 kg, ubranek w rozm.56 używaliśmy kilka tygodni

Gość gość
"gość dziś chodzi o dziecko, które ciągle jest w ruchu ale aż za bardzo, nie posiedzi 5 sekund, nie może się na niczym skupić, bałagani, na sprzeciw reaguje agresywnie (dziecko 1,5 roku), niszczy przedmioty, nie usiedzi ani chwili, o zainteresowaniu książeczką czy misiem zapomnij." Przyznam ,że rozumiem o co chodzi ale szczerze mówiąc pierwszy raz się z takim określeniem spotykam.

Gość gość
o kurczę, a ja znam to określenie od lat ;) przecież wrzeciono obraca się jak szalone, może to stąd wzięto porównanie. Syn tej szwagierki też szaleje jak wściekły...

Gość gość
Moje obie córki topiły sie w roz. 56. Takie małe ubranka sa potrzebne choćby na pierwsze tygodnie. Z każdych szybko wyrośnie bo taki urok niemowlaka i już :)

Gość gość
Moja miala 3200, 55cm i w ubrankach 56 sie tooila na poczatku. Chodzila w nich miesiac albo i dluzej

Gość gość
Rozmiar się przyda , dzieci są skulone na początku wiec spokojnie. A następne ciuszki weź 62:) mój miał 54 cm i kilka tygodni nosił 56 rozm

Gość gość
Zawsze lepiej trochę na zapas niż w ogóle nie użyć. My faktycznie nie używaliśmy 56...

Gość gość
Spokojnie mój synek urodził się prawie 4 kg i 60cm a rozmiar 56 nosił około 3 tyg więc przydadzą sie tym bardziej że nie są to duże ilości jakie kupiłaś

Gość gość
kurcze moja 58 się urodziła waga 3850 i nie weszła w rozmiar 56