Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaemiliany

skąd w was tyle chamstwa i agresji czasem

Polecane posty

Gość mamaemiliany

Dziwię się wam. Jesteście matkami wszystkie: młodsze, starsze, karmiące piersią i mieszanką, mające jedno dziecko, dwójkę czasem więcej, te co są w ciąży też już są matkami, te popierające szczepienia i te co nie popierają, te wolące homeopatie i te co wolą tradycyjną medycynę, te co rodził naturalnie i te co miały cesarkę WSZTSTKIE JESTEŚCIE MATKAMI więc czemu zamiast jedna drugą wspierać, MĄDRZE doradzić coś, pomóc, zasugerować, to albo obrzucacie się błotem, albo na siłę próbujecie przekonywać do swoich racji, jak ktoś ma odmienne zdanie sypie się odrazu wodospad chamstwa, obelg, jakieś głupie komentarze ubliżanie sobie na wzajem ... Przykro czasem mi czytać kiedy znajdę jakiś temat który mnie zaintetesuje to co tam nie raz wypisujecie...niedoświadczone mamy, świeżo upieczone mamy szukają jakiejś porady w problemie z dzieckiem o tych bardziej doświadczonych, a zamiast tego otrzymują chamskie komentarze, obelgi itd...czy wy zapomnialyscie już jakie byly wasze początki macierzyństwa??? Czy warto się spierać o karmienie piersią niż, uszanować decyzję innej mamy która nie chce karmić czy warto ba,sile zmuszać kogoś do szczepienia jak ktos nie chce bo ma takie a nie inne przekonania??? Kurcze dziewczyny czy wy naprawdę nie macie w sobie za grosz empatii , czy może macie jakieś kompleksy bo ja na prawde nie rozumiem jak można tak odnosić się do drugiego czlowieka nawet w necie anonimowo...

Gość gość
nie zesraj sie w gacie!

Gość gość
W prawdziwym swiecie to pewnie mile do ze****** a tu moga pokazac prawdziwa twarz, widac sa sfrustrowane bo szczesliwy czlowiek tak sie nie zachowuje

Gość gość
Bo to kafe moja droga. Ja juz wole nie zadawac tutaj pytan bo jeszcze chyba nigdy nikt nie napisal mi czegos konkretnego. Zostalam juz zjechana praktycznie za wszystko a jestem wlasnie mloda i niedoswiadczona mama ktora nie ma tesciowej,matki czy niani do pomocy.

Gość gośćania
autorko powiem tak-przeczytaj stary temat ,,najsmutniejsze wspomnienie z dzieciństwa" połowa tu osób wychowywała się w rodzinach, gdzie była przemoc, alkohol, kary cielesne tam znajdziesz odpowiedź

Gość gość
z psychologicznego punktu widzenia nie ma znaczenia POWOD nienawisci.... nie wazne, ze komus sie nie podoba to czym karmisz swoje dziecko, jak je ubierasz albo czym zajmujesz na codzien... wyzywanie ma na celu pozbycie sie wlasnej nienawisci, zalu, zolci co powoduje frustracja... w zasadzie ani w zyciu realnym ani w internecie nie ma znaczenia CO KTO MOWI, ale to JAK ODBIERAMY druga osobe ;) jezeli nie pasuje ci co kto pisze, jakie ma przekonania czy co robi, to normalna, poukladana psychicznie osoba po prostu przyjmuje do wiadomosci czyjes stanowisko wzgledem wlasnego stylu zycia, osoba z zaburzeniami emocjonalnymi, na ktore ma wplyw nieudany jakis aspekt wlasnego zycia, zaczyna forsowac swoj punkt widzenia, a w ostatecznosci zniza sie do poziomu ameby i zaczyna obrzucac blotem.

Gość gość
osoba z zaburzeniami emocjonalnymi, na ktore ma wplyw nieudany jakis aspekt wlasnego zycia, zaczyna forsowac swoj punkt widzenia, a w ostatecznosci zniza sie do poziomu ameby i zaczyna obrzucac blotem. x zgadzam sie , tak dokladnie zachowuja sie na tym forum kobiety karmiace piersia

Gość gośćania
ja nie chce bronic osób , które są agresywne ale po przeczytaniu tamtego tematu po prostu zrozumiałam DLACZEGO

Gość gość
Szkoda czasu żeby czytać te pseudopsychologiczne wypociny. Skończ juz autorko. W realnym życiu tez bierzesz wszystko do siebie? Rozkminiasz każdą anonimowa wypowiedź jakby od tego zależały losy świata. Przeszkadza Ci to forum to załóż własne.

Gość gość
Rozkminiasz każdą anonimowa wypowiedź jakby od tego zależały losy świata. ] rozkminiac?? a co tu rozkminiac, jak na twoja wypowiedz, ze karmisz dziecko MM banda kobiet zaczyna wyzywac cie od najpodlejszej su/ki, ktora nie powinna byc matka bo krzywdzi swoje dziecko, i najlepiej jak zdechnie gdzies pod plotem??? jest w tym przekazie naprawde cokolwiek do rozkminiania z tej anonimowej wiadomosc??? i to nie osoba, ktora sie zastanawia dlaczego ktos jest az tak agresywny ma problem z soba, tylko wlasnie ta, ktora wizja karmienia mm doprowadzila do wybuchu frustracji i w zwiazku z tym agresji, zeby kogos az tak zmieszac z blotem :O [Przeszkadza Ci to forum to załóż własne. ] - tobie nie przeszkadza bo tez 'leczysz' tu swoja niestabilnosc emocjonalna?

Gość gość
A moim zdaniem to nie kwestia traum z dzieciństwa czy psychiki tylko najzwyczajniej w siecie kultury osobistej. Ciekawe czy te osoby które poslugują się chamstwem tu na forum też tak zachowują się np. w pracy...

Gość gość
To forum to chyba jedyne takie forum gdzie chamstwo nie raz kipi aż w tematach... Zgadzam się z wpisem powyzej to nie kwesita traum tylko kultury osobistej.. Drogie Matki też tak odnosicie się do swoich dzieci?bo wnioskując z zachowania w sieci odnosze wrażenie że tak. Ja kilka razy założyłam wątki od kilku lat tylko czytam bo stwierdziłam ze nie ma sensu tu onic pytać bo niczego madrego sie nie dowiem a chamsta jest full... Troche opamietania. Nie jestescie tak do konca anonimowe waz nr ip zostaje w sieci

Gość mamaemiliany
nie mam zaburzen ani nie jestrm rozchwiana emocjonalnie ogolnie praktycznie nie korzystam z tego forum bo to chyba najgorsze źródło wiedzy jakie może być...ale czasem tu zaglądam i po prostu mi ręce opadaja jak cokolwiek czytam wyzwiska, ublixanie sobie na wzajem...dzieki bogu nie mnie one dotyczą chociaż czytając nie które wpisy widzę że nie które z was MATKI co lepsze szukają żywca aby wdać sie w pyskówke bo ktoś ruszył temat drażliwy krutykujący zachowanie z którego doskonale zdają sobie sprawe...ja nie z tych co dają się prowokować...ktos napisal o kulturze i tu jest brak jakiejkolwiek kultury wypowiedzi co lepsze każda która nie ma argumentów zaczyna wytykac innej ortografie gramatyke itd. pewne zachowania typu kultura osobista i kultura wypowiedzi oraz szacunek do drugiego czlowieka wynosi sie z domu a jak nie z domu to w przedszkolu juz tego uczą. ja też nie mialam łatwego dzieciństwa tata zmarl matka chlala na potege i co? nikogo blotem nie obrzucam jesli sie z czyms nie zgadzam to przynajmniej szanuje decyzje innych. traktujcie innych tak jak same byście chcialy byc traktowane.