Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jadłospis dla 9 miesięcznego szkraba

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, poradźcie co można wprowadzić do jedzonka dla 9 miesięcznego malucha ;) córka jutro skończy 9 miesięcy,waży ponad 10 kg(ale jest długa na 80 cm),jednak wydaje mi się,ze ma mało urozmaiconą dietę... Ciągle jest na piersi i ma 6 ząbków. Jada tak ok 6 rano possie pierś, ale krótko i pośpi jeszcze godzinkę, 8- kleik ryżowy ok 120 ml na gęsto zje calość albo poł i wtedy zjada sobie ok 1/3 bułeczki z masełkiem 10- cyc i drzemka 12-deserek ze słoiczka ok 150 ml lub serek homogenizowany lub 3 paróweczki z Lidla albo jajo na twardo 15- cyc i drzemka 17- obiadek- domowa zupka z mięchem(krupnik, pomidorowa albo z soczewicy z kaszą) albo pulpeciki rybne lub drobiowe z warzywami- duża porcja 20-cyc i spanko ok 3 rano cyc Mała nie toleruje owoców- pluje nimi, nawet sokiem, z łaski zje czasami ze słoiczka. Na spacerze przeważnie zje kilka chrupek kukurydzianych lub wafelków ryżowych. Popija sobie przeważnie herbatką rumiankową albo malinową. Wydaje mi się, że ma mało urozmaiconą dietę, ale nie wiem co mogłabym jej podawać... Problem jest też taki, że raczej nie chce być karmiona z łyżeczki, woli wszystko sama łapkami jeść.Z łyżeczki je tylko swoje ulubione zupki i serek homo :( sen mi z oczu spędza, że ciągle je to samo...

Gość gość
strasznie dużo posiłków je Twoje dziecko, mój w tym samym wieku je 5: około 5 mleko z kaszką 9- śniadanie (jajecznica/kanapki z ciemnego pieczywa- pół kromki z dżemem/serem/wędliną/awokado/naleśniki/omlet 13- obiad (warzywa z mięsem- kurczak/królik/ryba i jakimś dodatkiem typu ciemny makaron/ryż 16- słoiczek owocowy/ jogurt ze świeżymi owocami 19.30- mleko z kaszą