Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katrina26

Jak odzwyczaić dziecko od smoczka?

Polecane posty

Witam.Jestem mamą 10 miesięcznego szkraba.Od jakiegoś czasu smoczek stał się uciążliwy..otóż kiedy kładę dziecko do spania (spi ze mną)daje mu smoczka jest super mały od razu zasypia i tak twardo spi ze smoczka wypluwa i spi jakies 40min..potem jest masakra..maly budzi sie szuka smoczka,placze, kreci sie, wierci sie...oczywiście wkładam mu smoczka spowrotem...ale potrafi tak budzić się co poł h więc cała noc z bani:(Można jakoś temu zaradzić?Drogie mamy jeżeli miałyście podobnie prosze o jakieś wskazówki.

Gość gość
Kilka dni się pomeczyc nie dawać i się odzwyczai.

Napewno bedzie dużo płaczu...nie wiem czy podołam.Innego sposobu nie ma?stopniowo jakoś?

Gość gość
nie da sie stopniowo. jak raz sie złamiesz i dasz to z każdą nastepna próbą bedzie gorzej. To nie jest uczenie życia bez smoczka tylko nakazanie takiego życia.

Gość gość
Jak moja córka miała 8 miesięcy schowałam smoczek i już nigdy więcej nie dałam. Popłakała 3 dni i po problemie.

Gość gość
moja miała roczek, otworzyłam okno pokazałam jej kobitke z wózkiem akurat sie babka schylała do torby pod wózkiem, zrobiłam zamach ręka że wyrzucam smoka i wygladało jakby go podniosła i podała dziecku. Powiedziałam mojej ze juz jest duża i teraz bobasek go przejmie a ona zrobiła mu papa :) jak czasem o nim sobie przypominała to mówiła papa :D

Dzieki.I tak zrobie...zabiore 3 dni poplacze i mam nadzieje,ze bedzie po kłopocie.Dzieki wielkie!

Gość gość
Ja kawałek odcielam, wprawdzie mój miał wtedy około półtora roku, więc był bardziej kumaty. Powiedziałam, że się popsuł i takiego nie chciał. Było kilka dni płaczu, aż zapomniał. Starszy był bardziej zdeterminowany i brał do buzi nawet takiego odcietego, więc co dzień skracalam bardziej, aż nie miał za co złapać i dopiero wtedy odpuścił :-D

Gość gość
Jeśli będzie cię kusiło aby ustąpić i jednak dać smoka pomyśl że jak tak zrobisz to właśnie nauczysz go aby dłużej płakał następnym razem.