Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tu ktos z Irlandi ??? Jakie roznice z uk ?

Polecane posty

Gość gość

Jest tu ktos z Irlandi ??? Jakie roznice z uk ?

Gość gość
Mieszkałem w obu krajach.Irlandia spokojniejsza i bezpieczniejsza do życia ale dużo mniej możliwości.

Gość gość
Ja mieszkałam w Irlandii, przeniosłam się do uk i żałuję. Irlandia lepsza. Ludzie przyjaźniejsi, pogoda cieplejsza, kraj piękny, lepsze prawa pracownika, łatwiejsza obsługa w banku, poczcie, urzędzie, dużo długich weekendów (bank holiday co parę poniedziałków, widać Irlandczycy strasznie nie lubią poniedziałków^^) Jakoś normalniej mi się tam żyło.

Gość gość
Ja wlasnie mieszkalem w uk i przenosze sie do irlandi. Ciekawi mnie wasza opinia.

Gość gość
Do 10:22 Aktualnie nie jest łatwo o pracę ale jeżeli już znajdziesz to może być to dobre posunięcie.Irlandia jest krajem typowo chrześcijańskim.

Gość gość
Jakbym dostała pracę w Irlandii, to już dziś bym tam wróciła. Ludzie bardziej bezproblemowi, nie tak zapatrzeni w siebie, więcej się szanują i mają dystans do siebie. Nie to co w Szkocji, gdzie każdy idiota uważa się za pępek świata, a podstawowej kultury mu brakuje. Przykłady widzę wszędzie, choćby szkoccy kierowcy- parkują gdzie popadnie, czasem zastawią cały wyjazd z osiedla, bo pacan "tylko na 10 min podskoczy do domu". Pchają się na chama na drodze, nie mają bladego pojęcia jak kierunkowskazów używać, ale on mistrz i pan na drodze, jeden w drugiego. Niekompetencja straszna wszędzie, ja idąc do np banku muszę wiedzieć więcej niż pan w okienku. O wszystko trzeba się wykłócać, a i tak jedyne co potrafią to odesłać żebyś sobie sam dzwonił na infolinię, nawet jeśli to oni coś schrzanili! Zamawiam angielskie funty większą kwotę na tydzień przed potrzebną datą, idę w wyznaczonym terminie i co, pani ZAPOMNIAŁA sobie zapisać i zamówić, a od razu do mnie z gębą , żeby ich następnym razem poinformować, że chce się większą kwotę... NÓŻ w kieszeni się sam otwiera. Usługi wołają o pomstę do nieba, np internet głównie telefoniczny, jak w Polsce 10 lat temu, a zakładanie trwało u mnie 6 tygodni, bo nie potrafili zdecydować, czy trzeba inżyniera, czy nie... W Irlandii trzy razy szybszy i kablowy miałam już w 2007 roku...Założony w jeden dzień. Długo można wymieniać,a le mentalnie i na poziomie obsługi Szkocja to dno. Tylko zarobki fajne.

Gość gość
A jak tubylcy maja sie do Polakow ?

Gość gość
dziś Jak jeszcze tu bedziesz i mialabys czas odpowiedziec na pare pytan to odezwij sie na maila doirlandi@wp.pl

Gość gość
Będę, ale nie mam w zwyczaju podawać maila. Mogę tu odpowiedzieć:)