Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaP

ile powiedzieć

Polecane posty

Gość matkaP

mam nietypową sytuacje. niedawno rozstałan się z partnerem ktory był ojczymem dla mojego syna. syn ma 12 lat. nie chce tu pisac o powodach rozstania. mieszkamy osobno zyjemy osobno. były spotyka sie z synem i jestem za bo nie chce by nasze decyzje miały wplyw na dziecko. maja dobry kontakt. niedawno byly zaproponowal mi se moglby dawac co miesiac na dziecko (jestem obecnie w ciężkiej sytuacji finansowej) ale mam mu powiedzieć ile. nie wiem co zrobić a jeśli wziasc to ile powiedzieć poradzcie. mieszkamy w uk.

Gość gość
Twoj byly zwlaszcza ze nie prawdziwy ojciec, to naprawde dojrzaly facet (w kazdym razie pod wzgledu podejscia do dzieci), ze wyszedl z taka propozycja. UK - ale jakies z najdrozszych miast czy niekoniecznie? Nie wiem, ja bym zapropnowala 200 f zeby nie prosic o za duzo ale tez nie za malo - skoro sam proponuje. O wiecej sama bym nie prosila skoro nie jest biologicznym ojcem.

Gość matkaP
nie ukrywam ze pieniadze by nam się przydaly. zeby nie bylo sama pracuje ale nie zarabiam wiele a dziecku zawsze cos trzeba kupić. zawsze odpowiedzialnie staralam sie byc zdana na siebie i reki nie wyciągałam ale tutaj to on wyszedl z propozycja. byly ma nowa partnerkę i swoje zycie. oczywiscie ciesze sie ze ma kontakt z Mlodym ale co bedzie jesli im urodzi sie dziecko? a jesli wypominal mi bedzie te pieniadze albo mnie sprawdzal i stawial warunki? sama nie wiem czy w ogóle sie godzic.

Gość gość
Nie jest ojcem? Moim zdaniem 100f i nie więcej. Jako dodatek do potrzeb dziecka. Znam kilku ojców co placa alimenty 200f, ale sami zarabiają ok 1300 i maja swoje dzieci, kredyty. To bardzo milo ze facet chce pomoc.