Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nie dogadujemy się z narzeczonym.

Polecane posty

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jesteśmy razem prawie 6 lat. Razem się uczymy, mieszkamy od paru lat. Właściwie wszystko robimy razem. Jesteśmy bardzo blisko ze sobą, on jest zdecydowanie moim najlepszym przyjacielem. Tak też było zanim się zeszliśmy. Z czasem jednak zaczęłam się czuć w jego towarzystwie jak przy członku rodziny. (on uważa, że moje libido jest zerowe, lecz to nie prawda!po prostu on mnie nie kręci fizycznie). Bardzo się kochamy. On uważa i codziennie mówi mi, że jestem piękna. Ja jednak rozglądam się czasem na innymi facetami, pragnę poczuć wzrok pożądania i (zwłaszcza z powodu mojego młodego wieku-22) poczuć nutkę szaleństwa, motyle w brzuchu. W dodatku ja jestem typem wolnego strzelca, globetrottera, a on siedzącego a kanapie z piwkiem i oglądającego mecz. Mamy podobne poczucie humoru, denerwują i śmieszą nas te same rzeczy. Zastanawiam się więc czy to nabyte przez wspólne lata , ale z drugiej strony mnóstwo ludzi nam siebie zazdrości. I teraz moje pytanie .. co jest ważniejsze, co powinnam wybrać : stabilizację, miłość, kompromisy (a nie chcę by którekowiek z nas rezygnowało z marzeń na rzecz drugiego), zmniejszony libido (które wątpie by kiedyś się odrodziło). Czy uważacie, że to jest do odbudowania ? Jak w swoich oczach uatrakcyjnić partnera ? (dodam, że nie jest on w moich oczach spartakusem, często łapię się na tym, że go krytykuje: jego jazdę, gotowanie, czy nawet to że często śpi do południa). Proszę napiszcie co sądzie . PS. Jeśli masz 12 lat, nie kumasz tematu i chcesz troche pohejtować to nie jest to odpowiednie miejsce. Z gory dziękuję za odpowiedzi :)

PS. Jeśli masz 12 lat, nie kumasz tematu i chcesz troche pohejtować to nie jest to odpowiednie miejsce. x Napisała 22 latka z dylematem godnym 12 latki, bo jak nazwać dylemat typu - być z partnerem, czy szukać czegoś na boku :D

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tylko tyle wywnioskowałeś/aś z mojej wypowiedzi? Myślisz, ze pomogłeś/aś mi życie na nowo ułożyć? Tak się składa, ze juz próbowałam zasięgnąć porady na tym forum i tylko małe hejty udzielały odpowiedzi. Nikt mi nie pomógł tylko wpędził w kompleksy. Bo przecież w internecie jest się anonimowym. I źle zrozumiałeś/aś mój problem. Ponieważ nie jest nim czy być z narzeczonym czy szukać kogos na boku. Jak wyżej napisałąm jestem typem wolnego strzelca i bardzo kocham swojego narzeczonego. Jednak z powodu niskiego libido nie mogę w pełni cieszyć się naszym związkiem, a on z wysokim popędem seksualnym tym bardziej. Pytanie brzmiało jak uatrakcyjnić w swoich oczach partnera seksualnie bądź jak w inny sposób to naprawic. Jesli się nie uda, będę musiała go zostawić, bo nei chce marnować mu życia. Jeśli nadal nie rozumiesz i jesteś typem opisanym w PS dziekuję Ci za porady.

Dałaś nieadekwatny tytuł tak w ogóle, bo wy się dogadujecie, tylko "motylków w brzuchu" Ci brak i ekscesów w łóżku,a to oznacza , że niedługo zaczniesz szukać kochanka ,z winy swojego faceta ofc, bo jak on ma czelność Ciebie niezaspokajać :D

Gość gość
Jedzcie ze znajomymi na tydzień w góry. U mnie zauważyłam strasznie to pomaga.

Jak wyżej napisałąm jestem typem wolnego strzelca i bardzo kocham swojego narzeczoneg x Jedno drugiemu przeczy. Wolny strzelec nie lubi ograniczeń wynikających z posiadania partnera , stąd też wiem,że pójdziesz w tango przy pierwszej nadażającej się okazji

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
On bardzo sie stara, zawsze jest chętny i gotowy. Tu chodzi o mnie. Ja chcę i to bardzo - ale jakoś nie jego .. sama nie wiem czego. Seks mi sie znudził, przynajmniej w takiej formie, a dla niego to nieodłączny element dnia codziennego.

Jesteście razem 6 lat i wiadomo, że nie będzie tak jak na początku. Poza tym z tego co opisałaś jesteście całkowicie niedopasowani i według mnie to nie ma sensu bo zobacz jak Twój partner już Ci przeszkadza i szukasz odskoczni. Wybacz ale jak się kogoś kocha to nie rozgląda się za innymi. A skoro facet Cię nie pociąga to z seksu pewnie też nie czerpiesz przyjemności albo go nie ma? Na Twoim miejscu zrobiłabym rachunek sumienia i chyba bym odeszła.

Gość Kaskaaaaaaaaaaaa
Pavlo, to co mówisz nie brzmi źle, ale jest bzdurą. Ponieważ moja sytuacja trwa od ponad 3 lat. Bywało nawet gorzej. Nawet znalazł się ktoś, kto chciał wykorzystać moje niezadowolenie ze związku. Ale moja miłość jest silniejsza i pogoniłam go zanim zdążyło coś mniędzy nami się rozpocząć i o wszystkim powiedziałam narzeczonemu. Nie ejstem typem osoby, która bez kontroli oddaje się emocją

Gość gość
nie zauważyłam by świetne dogadywanie się w związku - czyli jak to nazwałaś stabilizacja, miłość i kompromisy wykluczały sie ze świetnym seksem. Ale no to trzeba wiedzieć czego się chce Mieliście 16lat jak zaczęliście być razem, a dopiero teraz tak naprawdę zdobywacie dojrzałosć (między 22 a 25 rokiem życia człowiek psychicznie dojrzewa dopiero). Wg mnie jesteście ze sobą na zasadzie "bo tyle się znamy"

Seks mi sie znudził, przynajmniej w takiej formie, a dla niego to nieodłączny element dnia codziennego. x Bo Wam obojgu pewnie fantazji brak, tez znudziłbym się uprawiając seks 4 lata z rzędu w 2-3 tych samych pozycjach . Wasz problem jest tez taki,że nie wiecie pewnie co drugie podneica i pewnie wstydzicie się o tym ze sobą rozmawiać, a to źle, bo sprawy łóżkowe sa bardzo ważne , więc zadajcie sobie trud i poznajcie swoje fantazje i wprowadźcie kilka nowosci, a na pewno się poprawi

Brak zaspokojenia w łóżku odbija się niestety na życiu codziennym i frustruje z czasem coraz bardziej. Dlatego też najpierw siebie zaspokójcie w pełni , a sama się przekonasz, że codzienna frustracja zniknie, bądź bedzie znikoma

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaa
Ponadto ja i on ejsteśmy tak blisko ze sobą, ze mówię mu nawet o niezadowoleniu z seksu. On wie i stara się. Ale żadne z nas nie umie tego ogarnąć. Dodam też, że mam problemy z tarczycą, według lekarza to stale obniżyło moje libido. Może to nie jego wina, może z każdym byłoby to samo. Ale dla niego umiem sie spiąć i "pofiglować", nawet daje mi radość to, że widzę jego zadowolenie .

Odstaw tabletki jeżeli bierzesz, często przy problemach z tarczycą one znacznie obniżają libido, tak miała moja była, wystarczyło by przestała tabletki antykoncepcyjne brać i problem zniknął

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pavlo, znów nie masz racji. Marny z Ciebie psycholog. Nie wstydzimy się ze sobą rozmiawiać. Rozmawiamy o wszystkich naszych upodobaniach, nie kochamy się w 2-3 pozycjach. Często coś zmieniamy. Stąd moje obawy o znudzeniu.

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaaaa
hehe, Pavlo. Kolejny strzał w 10 ! :) Nie biorę tabletek, nigdy nie brałam. Na prawdę bardzo się kochamy, ale to libido niszczy nas. On nie czuje się atrakcyjny w moich oczach, przez to ja w jego.

W takim razie nie macie fantazji i tyle. Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem ludzi z fantazją , którzy nie potrafiliby czerpać przyjemności w łóżku.

Gość gość
Ale co tu można mówić jak jej w wieku 19lat sie znudziło już. Ledwo wszystkie narządy zdążyły się poprawnie uregulować i, hormony odpowiednio stymulowały organizm rok może 2 (wcześniej często się np. nie jajeczkuje) a jej już się znudziło :P Co to za seks był od 16 do 19 roku życia? Rzadko kiedy takie wczesne związki sa w stanie przetrwać prawdziwe, dorosłe życie. I tu nie ma co się obwiniać.

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaa
Nie byłoby tematu gdyby był to jakiś przypadkowy koleś z dzieciństwa. Ale to miłość mojego życia, rozumiemy sie bez słów, mozemy do siebie mruczeć a i tak wiemy o co komu chodzi. Zawsze znajdziemy wspólne rozwiązanie, jesteśmy rpzy sobie, pocieszamy sie . Na prawdę jesteśmy dojrzałą parą. Od początku związku nie widzieliśmy się 3 dni. Jesteśmy bezgranciznie od siebie uzależnieni, po prostu wydaje mi się, że keidyś robotę w naszym seksie robiła wyobraźnia. Za czasów szkoły , kiedy nie meiszkalismy razem , wyobrażałam sobie nas, potem miałam ochotę na szaleństwa. A kiedy jesteśmy już razem 24 h na dobę, więcej się dzieje niż jestem w stanie sobie wyobrazić. Dlatego wtedy wyobrażam sobie rzeczy nieosiągalne (tak jak wtedy on dla mnie). Tak to już w życiu jest. Kupisz mieszkanie (wymarzone) to już potem nie śnisz o tym pustych ścianach tylko marzysz o nowej sofie czy stole do kuchni.

Gość Kaskaaaaaaaaaaaaaaa
Nie byłoby tematu gdyby był to jakiś przypadkowy koleś z dzieciństwa. Ale to miłość mojego życia, rozumiemy sie bez słów, mozemy do siebie mruczeć a i tak wiemy o co komu chodzi. Zawsze znajdziemy wspólne rozwiązanie, jesteśmy rpzy sobie, pocieszamy sie . Na prawdę jesteśmy dojrzałą parą. Od początku związku nie widzieliśmy się 3 dni. Jesteśmy bezgranciznie od siebie uzależnieni, po prostu wydaje mi się, że keidyś robotę w naszym seksie robiła wyobraźnia. Za czasów szkoły , kiedy nie meiszkalismy razem , wyobrażałam sobie nas, potem miałam ochotę na szaleństwa. A kiedy jesteśmy już razem 24 h na dobę, więcej się dzieje niż jestem w stanie sobie wyobrazić. Dlatego wtedy wyobrażam sobie rzeczy nieosiągalne (tak jak wtedy on dla mnie). Tak to już w życiu jest. Kupisz mieszkanie (wymarzone) to już potem nie śnisz o tym pustych ścianach tylko marzysz o nowej sofie czy stole do kuchni.

Gość BellissimaB
Najwyraźniej czegoś Ci w tym związku brakuje. Masz 22 lata, więc wiele przed Tobą. Musisz zadać sobie pytanie czy chcesz, żeby dalej Twoje życie przebiegało tak jak do tej pory, czyli z pewnym niedosytem, ale względnie stabilnie? Czy raczej chciałabyś kiedyś przeżyć te motylki i euforię. Jesteś tak na prawdę na progu dorosłego życia i musisz mieć świadomość, że za 10 lat Twoje życie może wyglądać zupełnie inaczej. Działaj tak, żeby później nie żałować, że coś Cię ominęło.