Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Musze oddać dziecko bo mnie nie stać :(

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w nieplanowanej ciąży. Jestem bezrobotna i nie dam rady się utrzymać. Nawet nie mam pieniędzy na wyprawkę. Muszę zostawić dziecko w szpitalu, jestem załamana. Zniszczyłam mu życie i sobie :(

Gość gość
a ojciec dziecka?

Gość gość
Wez się ogarnij :D Idź do sądu po alimenty, bo mam nadzieję, że wiesz kto jest ojcem :D Znajdź robote szybko, byle jaką, wynajmij jakąś kawalerke, dostaniesz macierzyński i tyle mogą Ci zrobić, nie wywala Cię jak jesteś w ciąży.

Gość gość
Jakas rodzina, ojciec dziecka? Jako samotna matka masz sporo pomocy od panstwa, macierzynski 500 zl na dziecko tez prawdopodobnie dla samotnych matek bedzie, pierwszenstwo w zlobku. Byle bys doczekala do porodu.

Gość gość
Znam ojca, ale on mieszka daleko i sam jest biedny, więc alimentów nie dostane. Nie chce całe życie chodzić po mopsach i prosić się ludzi o jałmużnę. Co to za życie dla dziecka? Chyba lepiej będzie mu w innej rodzinie... Za dwa miesiące rodze, a nawet mnie nie stać na jedno ubranko, więc nie miałabym nawet w co ubrać dziecka po porodzie, nie mówiąc o pieluchach...

Gość gość
Na gumki nawet nie było stać? A gdzie mieszkasz? Tzn. wynajmujesz?

Gość gość
Jest wiele par ktorej marza o dziecku. Wyswiadczysz mu przysluge oddajac do adopcji.

Gość gość
Samotna matka i pomoc od państwa? HAHAHA sama nią jestem. Dostawałam 170 zł od państwa i pare groszy rodzinnego,to wszystko. Ewentualnie z mopsu rzucą ochłap 150 zł,ciekawe jak sie za to utrzyma? Ja przez lata musiałam sie prostytucją zajmować żeby mieć na pampersy i mleko. Autorko jeśli jesteś na to gotowa to prosze bardzo. Nie licz na to że ci ktoś pomoże.Tak ładnie jest tylko w teorii. W praktyce każdy taką matke ma gdzieś. Liczą sie tylko szczęśliwe rodzinki wielodzietne

Gość gość
gość dziś Tak się składa, że zabezpieczaliśmy się, a mimo to wpadliśmy. Chyba każdy wie, że żadna antykoncepcja nie jest skuteczna w 100% więc proszę mnie nie krytykować. Ja sama się codziennie dobijam więc mi wystarczy :(

Gość rozjana
od MOPSu dostaniesz przez pierwszy rok- 1.000 jednorazowo 1.000 becikowe jednorazowo 1.000 dodatek z tyt. ur dziecka zasilek rodzinny 89zl. swiadczenie 500+ czyli 500 miesiecznie do ukonczenia przez dziecko 18 lat. tak wiec w pierwszym miesiacu otrzymasz 3.589 zl. starczy na wyprawke i jeszcze zostanie. w pozostalych miesiacach bedzie to kwota 1589 zl (swiadczenie rodzicielskie, 500+, zasilek) przez rok a nastepnie po ukonczeniu przez dziecko rok 589. wtedy juz bedziesz mogla pujsc do pracy. dasz rade.

Gość gośćchvljdghl
Bardzo dobrze robisz. Jestes bohaterka, powaznie. Nie wyskrobalas, nie masz zamiaru zutylizowac w piecu kaflowym czy zakisic w beczce z kapusta. To jest najlepsze rozwiazanie w tej sytuacji, najbardziej rozsadne i zycze Ci sily abys wytrwala w tej decyzji i nie zrobila nic czego bedziesz zalowac. Przynajmniej jedna racjonalna kobieta.

Gość rozjana
no i jeszcze alimenty lub f jesli ojciec nie bedzie placil fundusz alimentacyjny minimum 300zl ale zazwyczaj jest to 500 zl.

Gość gość
są chętne pary bezdzietne które zaopiekują się twoim dzieckiem, tylko na serio musisz z niego zrezygnować bez ściemy.

Gość gość
Nie rób tego, będziesz zalowac do końca życia, a dziecko prędzej, czy później się dowie i jak się poczuje, wiedząc że własna matka jego nie chciała? Poradzisz sobie, dostaniesz jakas pomoc z państwa, dużo takich matek sobie radzi. I na pewno lepiej będzie dziecku bez luksusow, ale czując milosc matki, niż u obcych ludzi.

Gość gość
gość dziś Wiem, że będę żałować. Już mi serce pęka jak o tym myśle. Ja kocham to dziecko i chciałabym je wychować. Codziennie modle się o pieniądze, aby mój los się odmienił. Nie chce żebrać po mopsach bo to jest wstyd i tragedia. Pomimo biedy nigdy tam nie poszłam, wolałam głodować. Chce uchronić swoje dziecko przed nędzą ;(

Ty tak na serio?,czy..:-O,bo w glowie sie nie miesci Twoj zamiar:-O.Wyprawke dla dziecka zrobi mops,jesli nie masz zadnej rodziny?Gdzies chyba mieszkasz do tej pory,wiec nie ma mozliwosci powrotu z dzieckiem po porodzie?W najgorszym wypadku jest przeciez dom samotnej matki.Nie wierze,ze odmowiliby pomocy majac miejsce.

Gość gość
trzeba był uprawiać seks z bogatym a nie z biednym. Powiedziałaś mu o dziecku, chyba on tez ma cos do powiedzenia a już tym bardziej do wychowywania. Niech do roboty zapierdziela a nie łapska wyciągać do państwa.

Gość gość
Od mopsu 1000 zł przez rok? A gdzie to takie cuda się dzieją? Mój ojciec alkoholik który chodził jeść do jakiegoś ośrodka mops wynosił stamtąd jedzenie w słoikach dla mojej córki. Chodziłam kraść jedzenie po sklepach aż mnie złapali. W końcu machłam na to ręką i sie zaczełam puszczać za kase bo zrozumiałam że nikt mi nie pomoże. Baba z mopsu jak przyszła to stwierdziła że matka ma mi pomagać mimo że miała na utrzymaniu 2 rodzeństwa i zarabiała najniższą krajową. Jakoś nikt sie nie garnął nigdy żeby mi pomóc. Zawsze liczyłam tylko na siebie. Nie wierz w bajeczki że ci ktoś coś da

Gość gość
Haha żeby puszczać się za kasę trzeba wygladac w miarę ładnie, a do tego potrzebne jest trochę grosza :D Chyba żulom obciagasz, bo luksusowa prostytutką nie jestes na pewno, skoro na żarcie nie masz, a na szampon i kosmetyki masz? To kto by chciał wkładać zapuzczonej dziewce, jak maja możliwość wkładać ładnej, zadbanej lali :D

Gość gość
lepiej, żeby to dziecko było adoptowane, niż przeżyło dzieciństwo w biedzie

Gość gość
A skąd wiesz, gdzie ono trafi? A jak do jakiejś psychicznej baby, która będzie je glodzila i się nad nim znecala? Mało takich przypadków? Chyba lepiej mieć biedę, ale nie być maltretowanym, czy gwalconym przez adopcyjnego ojca

Gość gość
14.58 chyba cie fantazja poniosła:D

Gość gość
Na miejscu autorki to bym się zabiła :O

Gość gość
14:58 Bardzo pani współczuje , naprawdę .

Gość gość
bylo trzeba dupy nie dawać 5zl niemialas na pigułki, a on na dydola na gumkę z 10zl to z kim ty do łózka poszłaś się pierdolić?? spytaj się tego co cie zruchal czy ci teraz byt zapewni???

Gość gość
kolejne dziecko w domu dziecka jest niepotrzebne, na świecie jest duzo dzieci niechcianych, i czekają na rodzinę jak na zmiłowanie i maja chorobę sieroca i latami siedzą w domach dziecka, i nikt ich nie przygarnie, wpadliście hehe zgrzebl cie i poszedł w p**du, ja bym go odnalazła i do roboty zagnała chyba ze chcesz biedę klepać ,państwo ci nie pomoże, nie w tym kraju, 500zl dostaje się na 2 dziecko, a nie na 1 to podpucha żeby se grzebać no ba.

Gość gość
szukaj tego co cie zr******,niech zarobi z 3000zl bo tyle kosztuje dobra wyprawka dla dziecka, ale ci zapewnił przyszłość ten twój rycerz, pewnie grosza w portfelu szuka, spytaj go się czy mu bozia dala zdrowe ręce do pracy i niech z********a nikt ci nie pomoże. Chyba ze dom samotnej matki i będziesz na lasce u innych, lub idź do zakonnic

Gość gość
wcale się nie zabezpieczaliście, pierdoły, piszesz skoro niestac cie na 1 ubranko, to na antykoncepcje tez cie nie było stać. Najwięcej dzieci rodzi się w rodzinach patologicznych, do roboty to 2 lewe ręce maja ,a do ******** to 1

Gość gość
Wstyd do Mopsu iść, a dziecko oddać to nie wstyd? Seks uprawiać nie było wstyd? To teraz ogarnij się dziewucho i dziecko wychowaj. Ktoś ci dobrze wyliczył zasiłki i z tym 1000 zł co miesiąc to podobno prawda, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę 1000 zł na dziecko 2016 i są informacje. Alimenty też z funduszu dostaniesz, jak ojciec dziecka nie będzie płacił... Czyli przez rok ok. 2 tys, a później 1000 (500+, alimenty, rodzinne) dziecko do żłobka możesz dać i do pracy np. na pół etatu. Jak oddasz to będziesz sobie to wypominać do końca życia, a dla społeczeństwa będziesz wyrodną matką. Dziecko też może ci w twarz napluć jak dorośnie.