Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza lyzeczka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co podawalyscie najpierw swoim maluchom jak wprowadzalyscie im coś innego do diety niż tylko mleko? Co było pierwsze? Chodzi mi bardziej o posiłki przygotowań przez was niż gerbery. Czy to był ziemniak, marchewka? Czy coś innego? Ile tego bylo? Itd

Gość gość
ziemniak, marchewka, jabłko, w tej kolejności ale każda inaczej zapewne

Codziennie cos innego po trochę. Ja zaczelam od marchewki. Później jadlam banana to łyżeczka trochę skrobalam, jabłko, ziemniak itd. Później trochę chlebka i z czasem zwiekszalam porcje albo robiłam Mix owoców no blendowalam jabłko z bananem, po tygodniu wrzuciłam 3 maliny, pozniej poziomki itd :)

Gość abde
A robilyscie to w 4 czy 6 miesiącu? Bo wiem ze zdania sa podzielone.

Gość gość
teraz są wytyczne zeby zaczynać 6 mcu. Ja zaczełam w 4 bo pierwszy miesiac albo nawet 2 to nie jest jedzenie tylko smakowanie, wypluwanie albo w ogole nie tknie jak ma zły dzien. Wiec nie ma opcji zeby od razu sie tym najadło. Na początku marchew, jabłko, banan. w 5 mcu juz robiłam zupki z marchewki, piertuszki, selera, cukini, ziemniaka. Miesko w 7 mcu. Zalecenia są, ale ważne zeby obserwowac dziecko. Z piertuszka nie przesadzaj bo jest intensiwna na 1 marcheke mały kawalek tylko. Teraz jest slabo z owocami wiec mozna kupic mrozone w zrobic przecier.

Do 6 miesiąca karmiłam wyłącznie piersią. Miedzy 5 a 6 miesiącem zaczęłam powoli wprowadzac po troszkę jablka, marchewki itd ale nie w formie posiłku a jako nowy smak czyli naprawdę śladowe ilości.