Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorzko

Cukrzyca?

Polecane posty

Gość Gorzko

Witajcie ostatnio zauważyłam u sibie dziwne rzeczy np. Bardzo dużo piję i sikam,drętwieją mi nogi,ciagle jestem głodna,drżą mi ręce,ciągle jestem poddenerwowana itp. Nie zeracałam na to uwagi bo mam stresujacy tryb życia,ale... Straciłam przytomność i podobno nie byłam przytomna ok.3 minut po czym dostałam szklanke wody z cukrem i byłam w stanie wstać i przejść z kuchni do sypialni. Poszłam do lekarza dostałam skierowanie na badania. Dzis byłam w przychodni po glukometr (po dwóch posiłkach z czego ostatni na ok. !,5 g przed badaniem-testowaniem glukometru) i mój cukier wynosił 77 czy to normalne? Panie mi powiedziały ze troche za niski i zeby pytac lekarza...Tyle,że ja czytam ze po posiłku topowinno byc poniżej 140,ale zeby az prawie o połowe?

Gość gość
Dobry wynik. Zbyt niski jest poniżej 55.

Cukrzycy nie można bagatelizować. Wizyta u dobrego lekarza jest konieczna. Czasami jeden wynik badań nie jest miarodajny i badanie należy powtórzyć. Pozdrawiam!

Gość czesia23
Jak jesteś z okolic Warszawy to warto wybrać się do przychodni MediSpace http://medispace.pl/specjalizacje/diabetologia . Tam na pewno wykonasz właściwe badania i będzie zdiagnozowana dobrze choroba, dzięki czemu jak tylko coś Ci będzie to wyleczysz to.

hej Jeśli jesteś zdrową osobą (bez stwierdzonej cukrzycy) - cukier 140 po posilku nie jest dobrym cukrem 77 to trochę za mało zdrowe osoby mogą mieć również spadki cukru noś zawsze ze sobą cukierki w razie jakbyś się zle czuła.. u mnie zaczęło się tak, że miałam częste spadki cukru(tak podejrzewam obserwując objawy bo wtedy nie mierzyłam poziomu cukru - rozdrażnienie, zimne poty, nagły wilczy głód) a potem z czasem rozwinęła się cukrzyca Na Twoim miejscu zaopatrzyłabym się w glukometr i obserwowałabym sytuację, jeśli cukry ulegają znacznym wahaniom to jest znak, że coś zaczyna się dziać. a tak poza tematem studiuję technologię żywności i piszę pracę magisterską mam temat dotyczący miodu - krótka ankieta - dwie minuty byłabym wdzięczna za udzielenie odpowiedzi na krótkie pytania https://www.ankietka.pl/ankieta/211770/spozyc ie-i-preferencje-miodu-w-polsce.html z góry dzięki

Gość gość
Ja można powiedzieć ostatnim rzutem na taśmę uniknęłam cukrzycy. W porę zapisałam się do diabetologa z inter- medu i nie wiem co by było gdybym dalej zwlekała.