Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Policystyczne jajniki a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 23 lata. Od 3 lat przyjmuje regularnie od 16 do 25 dnia cyklu duphaston ze względu na policystyczne jajniki. Ostatnią miesiączkę miałąm 2 lutego. Kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia ale nie dochodziło do wytrysku bezpośrednio do pochwy. Teraz czekam już prawie tydzień na miesiączkę i bardzo się niepokoję ponieważ zawsze miałam okres po odstawieniu leków. Czy jest proawdopodobieństwo ze jestem w ciąży?

Gość gość
Ciąża jest prawdopodobna, gdyż stosunek bez wytrysku nie zabezpiecza przed poczęciem. Zrób test ciążowy.

Gość gość
Witajcie Kobietki :-) Zacznę od tego że mam PCOS. Z mężem staramy się o dzidziusia od 1,5 roku. Okres miałam 9 lutego byłam na stymulacji lekiem Aromek. Ovu była 24 lutego (potwierdzone Usg) od kilku dni kluje mnie jajnik i czasem podbrzusze (jest to bardzo słabe klucie) od Ovu bolały mnie też plecy na dole. Teraz już przestają boleć. Piersi jeszcze nie bolą, a w tamtym miesiącu przed @ nie mogłam ich dotknąć. I śluz mam taki ciagliwy trochę metno-bialy. Czy to mogą być jakieś pierwsze objawy? :-)

Gość gość
Dziewczyny jakie leki bierzecie na PCOS i czy staracie się o ciążę?

Gość Mellodii
Mogą być, ale nie muszą. Dziewczyny najlepiej od razu zrobić test ciążowy, albo udać się do gina, po co te zgadywanki? A co do preparatów wspomagających zajście w ciąże, czy prawidłowy cykl, to dziewczyny z PCos, czesto biorą hormony, suplementy jak inofem (mioinozytol plus kwas foliowy), a także nawet specjalistyczne ziółka , czy po prostu zwykłe witaminy. Najlepiej oczywiście skonsultować się z lekarzem :)