Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wykapac dziecko? prosze doalradzcie

Polecane posty

Gość gość

Ma rok. Od piątku się zle czul. Do poniedzialku miał gorączkę. Ale dzisiaj jest środa j juz nie ma gorączki,normalnie sie bawi i je. (ogólnie zlapal wirusa). Wydaje mi się, ze po 5dmiach choroby juz mogę go umyć nawet bez włosów ale tak raz dwa, bo przeciez jak placze to się poci wiec czuje sie niekomfortowo, wszystko go zlswedzi. Czy poczekać aż calkiem wyzdrowieje ?

Gość gość
Umyj. Nie za długa kąpiel i dobrze go wytrzyj i ubierz szybko.

Gość gość
wykap nawet chory musi się myc

Gość gość
Ja już bym wykąpała, ale zadbałabym o to, żeby po kąpieli miał czapeczkę na główce.

Gość gość
Pytam bo juz mi matka namacila q glowie, ze przerzuci mu się na pluca i wszystko będzie moja wina

Gość gość
zdecydowanie wykąp - to też go trochę orzeźwi i będzie się czuł bardziej komfortowo

Gość gość
Wykąp. Ja wbrew mamie i teściowej kąpię gdy dziecko jest chore dwa razy dziennie. Przecież jak gorączkuje to się poci. Teraz ma prawie 3lata, chory był już cztery razy, ale po kąpielach nigdy nie było gorzej.

Gość gość
Kisisz od tylu dni dzieciaka w brudzie,bo miał gorączkę? :O Nie przetrałaś go nawet mokrą gąbka? Współczuję dziecko tylu dni bez mycia,bo na pewno wszystko go niemiłosiernie swędzi,a potem nie przeszkadza smród nie mytego ciała? :O :O

Jak moja goraczkuje nie ważne czy to przez angine ropna, zapalenie pluc zawsze kapie dziecko. Robie nawet szybki prysznic ale zawsze . Nie słyszałam nigdy aby nie kąpać w trakcie choroby. Moja pediatra nawet zalecala ciepłe kąpiele na rozrzedzenie wydzieliny z nosa, dróg oddechowych

Gość gość
Autorko twoja matka jest poje/bana.To nie średniowiecze,żeby przy chorobie się nie myć.Nie dość ,ze twoja dziecko śmierdzi to jeszcze narażasz go na dyskomfort.Przecież jeśli gorączkował to automatycznie się pocił i pewnie dziecko czuje się świąd i lepkośc od tego potu.Fuuj.

Gość gość
Mycie przy chorobie jest wskazane, bo człowiek oddycha również skórą.

Gość gość
Jezu kobiety, dziecko normalnie sie kapie nawet jak jest chore, to nie pogorszy staniu, w szpitalu moje dzieci lezały z zapaleniem płuc******elegniarki nomalnie kazały kapać, wiadome zeby było ciepło i bez przeciągów. Ja kapie codziennie i przy chorobach też.

Gość gość
Mój dwulatekmiał ostatnio temperatury ponad 39 stp i kapalam go codziennie, bo pobił się strasznie, główkę strasznie drapal. Oczywiście kapalam, gdy temperatura spadała, bo chociaż kąpiel jest wskazana na obniżenie gorączki, to jemu ładnie spadała po lekach i nie chciałam go męczyć. Ale po obniżeniu temp kąpiel obowiązkowo. A Ty autorko też się nie kąpieli, gdy jesteś chora?

Gość muusia
No oczywiscie ze kapac!

Gość gość
Jezuuuu, czemu tyle czasu dziecka nie kąpalas? Szkodliwość kąpieli w czasie choroby to mit! Kąpiel oczyszcza skórę z lotu, wydzielin, wirusów, moze tylko pomoc a nie zaszkodzić!

Gość gość
Też nie rozumiem z jakiego powodu nie kąpać dziecka. A jak mama Ci powie żebyś wsadziła do pieca na trzy zdrowaśki, też tak powiesz? Sama chyba się myjesz jak chorujesz? Przecież gorączkujący człowiek, nieważne w jakim wieku, czuje się nieświeżo, ubranie aż się lepi, kąpiel odświeża, przy gorączce przynosi ulgę... do głowy mi nie przyszło 5 dni nie myć dziecka, nieważne z jakiego powodu. Rozumiem jeszcze drżeć o noworodka, ale roczne dziecko?

Gość gość
Moja jak ma gorączkę to tez nie kapie . Nic sie nie stanie jak dziecko nie wykapie wie parę dni :) Autorko spokojnie możesz wykapać .

Gość gość
to jakaś masakra, zarówno ty, jak i twoja matka bijecie szczyty głupoty, szkoda tylko tego biednego dziecka

Gość gość
jak nie chcesz kąpać to przetrzyj ciało ciepłą zwilżoną szmatką i zmieniaj pościel, wywietrz poduszki itp. Nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek chory, kisił się w swoich potach, fuj!

Gość Jedynaczka4
Wykąp dziecko z główką włącznie.Zrób to sprawnie i szybko.Dobrze wytrzyj, na główkę włóż czapeczkę ubierz ciepło i pod kołderkę.Dziecku będzie przyjemniej gdy go wykapiesz.Moje dziecko kąpie nawet gdy jest chore.

Gość gość
Moja jak ma gorączkę to tez nie kapie . Nic sie nie stanie jak dziecko nie wykapie wie parę dni usmiech.gif Autorko spokojnie możesz wykapać . x a ty jak masz gorączkę to też się nie kąpiesz?

Gość gość
"a ty jak masz gorączkę to też się nie kąpiesz?" jesli mam gorączkę to nie kapie sie no chyba ze musze isc do lekarza to tak ale jak 2-3 dni siedze w domu to nie kapie sie .

Gość gość
no to niezły kocmołuch z ciebie, pocisz się i gnijesz w tym pocie, bleh

Gość gość
"gość dziś no to niezły kocmołuch z ciebie, pocisz się i gnijesz w tym pocie, bleh" noooo i tak juz 35 lat :))

Gość gość
umyj. chyba nawet dorosły nie chciałby po chorobie we własnym pocie siedzieć,spać.

Gość gość
biedne dziecko...

Gość gość
22.28 jak widzisz są zapocone wyjątki

Gość gość
po co dziecku czapka w domu??? przecież na balkonie spało nie będzie

Gość miła jak zawsze
Też się nie kąp jak zachorujesz;] po 5 takich dniach sama sobie odpowiesz;/ Ale nie no ty tak na poważnie?