Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_Olusi

Od kiedy można podawać jogurty lub serki małemu dziecku?

Polecane posty

Gość Mama_Olusi

Moja córcia ma 7 miesięcy. Chciałam zacząć podawać jej jogurciki nestle ale wycofałam się - nie jestem przekonana do składu. Czy nie lepiej będzie spróbować podać serek Bieluch który ma w składzie tylko mleko i kultury mleczarskie albo po prostu jogurt naturalny?

Gość gość
ja daję jogurt naturalny, do tego dorzucam świeże owoce- najczęściej banana, jabłko, dziś były maliny, raz kupiłam te jogurty nestle i dziękuję bardzo

Gość gość
ja kupowałam jogurty naturalne z owocami, teraz kupuje piątusie.

Gość gość
Mi lekarka poradziła od 7 mego miesiąca powolu wprowadzac jogurty, po łyżeczce na poczatek. Najlepsze sa naturalne,dodaj do tego świeże owoce bo te owocowe maja duzo cukru i barwników. A najgorszy syf to danonki.

Gość gość
Siedmiomiesięczne dziecko nie potrzebuje dodatkowego nabiału, wystarczy mu mleko i dodatkowe produkty które wprowadza się w tym wieku. Podawanie obcych żołądkowi kultur bakterii jest niezdrowe. Każde dziecko ma w swoich jelitach miliony bakterii jelitowych które potrzebują jedynie oligosacharydów by móc się rozmnażać i chronić jelita, podawanie dodawanych w jogurtach bakterii zaburza pracę jelit czego nie odczują tak dorośli za to niemowlęta owszem. Pomyślcie. Podajecie mleko kodyfikowane z konkretnymi kulturami bakterii a do tego pprowadzacie zupełnie inne, obce temu szczepowi które zaburzą pracę tych poprzednich. Białka mleka krowiego w postaci jogurtów, serków, kwarków czy czystego mleka krowiego podaje się wprowadza się między 10 a 11 miesiącem życia w małych ilościach i najlepiej jeżeli są to jogurty bez dodawanych szczepów bakterii. Od 7 miesiąca podaje się tak zwane jogurty na mleku modyfikowanym co też jest absurdem bo skoro dziecko pije mleko modyfikowane czy mleko z piersi to nic innego już nie potrzeba.

Gość gość
nie Przeczytalas Pani Domu k****o ?