Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem egoistka jesli narazie nie chce dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Choc mam rowno 30 lat? Nie chcę bo ograniczałby moją wolnosc, bałabym się, ze sie szybko zestarzeje i zwyczajnie nie wiem jakbym dała sobie z nim radę, boje się, ze by mnie to przerosło... Mam męża i on by chciał mieć dziecko, ale ja ciagle przesuwam to w czasie...

Gość dr dobra rada
nie każda kobieta powinna mieć dzieci, wiele kobiet nie ma do tego predyspozycji, więc NIE rób tego jak się nie czujesz do tego. A mąż jak ma inne plany to radze rozwód i inną partie o tych samych poglądach, Powodzenia.

Gość gość
Masz rację bachor to żaden miód !!! Mam jednego syna , dał mi w kość, szkoda ze go nie usunięto!!

Gość gość
Egoizm ma wiele przejawów, ale nie można go mierzyć chęcią posiadania dziecka. Ty masz pełno obaw, a czy lęk to podłoże egoizmu? Być może, ale nawet gdybyś spełniała definicję bycia egoistyczną, to co z tego? Żyj tak jak chcesz, a jeśli nie wiesz jak, to szukaj wsparcia, np. u jakiegoś terapeuty :P bo na pewno nie na kafeterii :D

Gość gość
Otoczenie mi wmawia, ze dziecko to samo szczeście, ze jak urodze to pokocham je i wtedy poczuje ten caly instynkt macerzynski...Ale ja boje się, ze stałabym się wiecznie zmęczoną kobietą bez chęci do zycia i znienawidziałabym macierzyństwo, że by mnie to psychicznie przerosło itd...

Gość gość
Jak urodzisz dziecko zapomnij o spaniu minimum pierwszy rok, stracisz 5 lat urody przez ten rok i mase stresu, to naprawde bardzo WIELKA zmiana w życiu.

Gość gość
Akurat ciaza odmladza organizm, wystarczy poczytać troche naukowych artykułow i dowiedzieć sie, dlaczego. Ale nic na siłe.

Gość gość
Samo szczęście, w k*****ac się do końca życia na szczeniaka nieposlusznego !! Dzieci powinny mieć kobiety rozrodcze do tego przystosowane do reprodukcji!! A inne są do dekoracji i robienia kariery!

Gość gość
Uboga w uczucia dekoracjo, pomyśl, że każda dekoracja się kurzy i brudzi, w efekcie niszczeje. Potem nie ma po niej śladu. Jeśli nie chcesz mieć dzieci, to fantastycznie, dobrze, że są kobiety, które zdają sobie z tego sprawę, nic na siłę. Ale nie sprowadzajmy tego do tak niskiego poziomu, określając dzieci jako wk**** szczeniaki, bo to jest dno. Do autorki, nie przejmuj się oczywiscie brakiem instynktu, może wcale go nie odczujesz. Nie rób nic na siłę, ale też nie zamykaj się na intuicję, która może za rok powie Ci, że jesteś gotowa do bycia wspaniałą i pełnowartościową matką. I to nie jest prawdą, że dziecko zabiera urodę. Dziecko daje coś dużo więcej, daje poczucie spełnienia i nadaje sens słowu KOBIECOŚĆ. A te ponure kobiety, które po 45 roku życia uświadamiają sobie, że przegapiły ważny moment w swoim życiu, bo nie chciały dzieci a teraz z zazdrością patrzą na place zabaw i z bólem serca przyznają, że ich życie jako kobiety nie zostało spełnione? Jest ich cała masa...

Gość stwcdhhsds
och moj boze, zacznijmy od tego ze do dziecka trzeba miec konskie zdrowie. mnie wykanczal zawsze sen przerywany, gdy musialam np przez kilka dni wstawac co 3 godz w nocy do siostrzenicy. na nastepny dzien po prostu zdychalam, problemy z sercem i spadkami cukru. rodzenie dzieci nalezy zostawic zdrowym i silnym kobietom/