Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie będę brała 500 plus te pieniądze to dla

Polecane posty

Gość gość

nierobów , leni ! Zaplanowalam troje dzieci to musze miec na ich wychowanie , mam rece to zapracuje . Nie chce pieniedzy od tych złodziei i mataczy .

Gość gość
Sratatata pierdu pierdu, weźmiesz :D

Gość gość
Nie wezme , wczoraj ustalilismy z mezem , że nie bedziemy korzystac z programu 500 + . Taka była nasza decyzja w sprawie dzieci do tej pory bez problemu starczało , a na PiS nie potrafimy patzrec to tym bardziej nie wezme od nich złamanego grosza .

Gość gość
Ale na zlosc tylko swoim dzieciom zrobisz ,a nie pisowi :) przecież ta sa wasze pieniądze z waszej pracy

Gość gość
super, a kogo to obchodzi, frajerko?

Gość gość
nie bede brała bo to dla leni :P

Gość gość
A ja bym wzięła. Możesz je odłożyć na przyszłość dzieci, przecież oboje pracujecie na te pieniądze. Rząd nie daje ich ze swoich (wtedy tego programu na 200% by nie było) tylko z pieniędzy innych podatników. Pisu twoje działanie w żaden sposób nie dotknie. Jeżeli jednak bardzo nie chcesz tych pieniędzy, zastanów się tez nad innym rozwiązaniem. Jest tylu potrzebujących. Możesz wpłacić na chore dzieci, kopanie studni w Afryce, psy, koty i konie. Pomyśl, ile możesz zrobić dobrego.

Gość gość
"Kopanie studni w Afryce":D.Żeby bardziej się mnożyli? Na antykoncepcję to tak!

Gość rozi en
to wez i dasz mi te pieniadze. mimo skonczonych studiow pracuje za 1500 i nie jestem w stanie nic odlozyc bo wsystko idzie na rahuki :(

Gość gość252
wielkie panie ministry które zarabiają po parędziesiąt tysięcy miesięcznie biorą, bo im się należy a ty jesteś głupia, bo pieniądze można odłożyć na czarna godzinę, nigdy nie wiesz co będzie za 5-10 lat...

Gość Inenva
Największa głupota, brzmi jeak pseudoczyn heroizmu ...

Gość gość
A ja będę brała na jedno dziecko bo wychowuję je sama i żadna Pani minister posrana nie będzie mi mówić jak mam życie układać i ile rodzić dzieci. Starcza mi na życie bez problemu, ale dlaczego mam nie brać i nie odkładać dziecku na koncie choćby na wakacje na wypasie. Dorzucę 2 tysie do tego co mogę przeznaczyć z moich środków na wakacje i będą dłuższe Trzeba korzystać póki dają bo ten program długo nie pociągnie ;)

Gość gość
dziwna jesteś.. rząd liczy na takich jak ty, ale jak nie potrzebujesz tych pieniędzy to możesz je oddawać np. na jakieś chore dziecko potrzebujące pomocy, albo odkładać dzieciom na konto i im przekazać w momencie ukończenia pełnoletności.. i tak myślę że to prowo

Gość gość
a ja chętnie przytulę

Gość gość
to nie jest ze dostajesz 500 tylko oddaja ci troche zabranych podatkow. tez wolalbym by mniej placic podatkow niz dostawac 500+ ale co zrobic skoro jakis madry tak wymyslil. http://archeolog.konin.pl/

Gość gość
To nie oni Ci daja. Tylko my wszyscy ze swoich kieszeni wykladamy. Bierz frajerko nie p*****L

Gość gość
09:28 będziesz brała na jedno dziecko? Jak? Skoro piszesz, że ci się należy to znaczy, ze nie przekraczasz 800 zł i tobie starcza na wszystko bez problemu? to nie wiem co wy jadacie...:O

Gość gość
Jak się prowadzi własny biznes to się wszystkich dochodów nie wykazuje :P dlatego mam na wszystko a jednocześnie według tego co na papierze łapię się na 500+ mam znajomych, którzy mają przeszło 4000 dochodu miesięcznie i dwoje dzieci. I dostaną na dwoje bo z umowy wynika, że zarobków mają najniższą krajową. Wcześniej też bym dostała jak pracowałam bo co z tego, że zarobiłam przeszło dwójkę jak umowę miałam wypisaną na 1/2 etatu :) Proste ? proste !

Gość gość
Ja mam dwoje dzieci i biorę 500 na drugie choć nie potrzebuję tego wcale. Ale dlaczego mam sobie nie odebrać chociaż 500 zł podatków które płacę. Phi dzieciaki będą miały odkładane to na studia czy co tam będzie im potrzebne w dorosłym życiu. Na niezłe mieszkanie się nazbiera do osiemnastych urodzin :P konto mają założone od urodzenia i odkładaną kasę, będą miały więcej :)

Gość gość
Dokładnie. Dlaczego ja mam pracować i z moich podatków patole maja mieć uciechę, a ja nie? Właśnie, że wezmę, choć nie muszę. Niech się PiSiory martwią, skąd brać kasę.

Gość gość
Haha tego co nie wezmiesz urzędnicy podziela między siebie idiotko. Myślisz, że się zasmuca z tego powodu? Chociaż watpie, że ktoś nie weźmie czegos za free. Moi znajomi są prawnikami, wiedzie im się bardzo dobrze, maja 4 dzieci. Dostaną 1500 pln i już zaplanowali, że kupują samochod w leasing. Doloza tylko 500 i będą mieć raty pokryte :D

Gość gość
Pewnie dzieci masz pelnoletnich i sr/asz

Gość gość
ja mam duzo znajomych co nie wezmą no i ??

Gość gość
Nie bierzcie, będzie więcej dla patoli. Myślicie, że te pieniądze na dzieci to prezes (bo wiadomo, że w naszym kraju to on rządzi a nie premier czy prezydent) z własnej kieszeni wam daje? To co da, musi wam wyciągnąć z waszych kieszeni pod za pomocą różnych forteli. Nawet się nie zorientujecie. Ja nie musiałabym brać, bo stać mnie i na utrzymanie domu i dzieci, i na fajne wakacje. Ale wezmę, bo po prostu odbiorę to, co mi zabrano. Dlaczego mam rozdawać swoje pieniądze i nie odzyskać tego, co mi się należy? Wolę już czasem coś wpłacić na Mikołaja dla dzieci z bidula albo na psy z fundacji. Lepsze to niż oddawanie pieniędzy patologii.

Gość gość
to wez i dasz mi te pieniadze. mimo skonczonych studiow pracuje za 1500 i nie jestem w stanie nic odlozyc bo wsystko idzie na rahuki xxxxx skończyłas studia i piszesz "rahunki" :o teraz każdy kończy studia, to nic nie znaczy....

Gość gość
haha pewnie i tak ci się nei nalezy autorko-frajerko i tylko zale swoje wylewasz tu na forum. A kto ci broni? nie bierz. Myslisz ze swoim wpisem zachecisz kogos zeby tez nie wział? Mylisz się,ja np chetnie wezmę na 2 dzieci bo na mlodsze i tak dostanę a na pierwsze tez bo nie przekraczam 800.Tak więc dostanę tysiac na czysto:) a rqczej moje dzieci bo to beda dla nich pieniadze,teraz tez i tak dosatją duzo,mimo mojego niskiego dochodu,ktory jest prawdziwy,nie nie ukrywam dochodów jak poprzedniczka,naprawde mam ponizej 800 na głowe, i tak moje dzieci mają wszystko bo wolę sama nie zjesc,zaoszczedzic na rachunkach a kupic im wszystko co potrzebują a jeszcze te tysiac dojdzie to super:) Juz nie moge się doczekac:)