Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieees

Polecane posty

Gość gość

czesc kochani mam do Was pytanie. moj synek ma 3 i pol roku. pol roku temu na urodziny kupilam mu labradora. pies cholernie w domu niszczy potrafi wyrwac podloge wyjesc sciany wszedzie sie zalatwia jest nie do ogarniecia. wychodze za 10 minut z domu zaprowadzic syna do przedszkola wszystko jest pogryzione i porozwalane. mam tego psa serdecznie dosyc. czy Waszym zdaniem dla takiego malego dziecka lepszy jest maly pies? moj syn nie zwraca na niego uwagi... wrecz mam wrazenie ze ten pies go irytuje. zastanawiam sie nad oddaniem labka do matki i przygarnieciem jakiegos malego pieska z ktorym moj syn sie dogada. co o tym myslicie?

Gość gość
poradzcie cos :(

Gość gość
pies nie jest dla dziecka a dla rodziny, to nie zabawka. :O

Dokładnie, pies nie jest zabawką!! Z psem jest jak z człowiekiem, na początku wszystkiego trzeba go nauczyć. I "wymiana" na małego psa nic tu nie pomoże niestety, jeśli nie wie się jak powinno się o psa dbać.

Gość gość
A ja bym go oddała w pis/du i kupiła sobie rybki albo chomika. Nie masz nawidoczniej ręki do psa, szkoda żebyście się wszyscy, łącznie z nim, męczyli.

Gość gość
Kupiłaś labradora 3 latkowi(!) nie mając pojęcia o tej rasie, litości kobieto... Psu brakuje zajęcia i uwagi, dlatego niszczy! To nie zabawka, tylko żywe zwierze, w dodatku bardzo wymagające i żywiołowe. Szkoda psa...

Gość gość
słabe prowo psiary nie podniecajcie się tak

Gość zamusia
Takie zwierzę to nie jest odpowiednie dla dziecka takiego. Polecam bernardyn, mały piesek jakiś lub owczarek niemiecki. Takie zwierzęta są dla dziecka bardziej przyjazne. Zresztą dużo o psach możesz poczytać na; http://www.krakvet.pl/artykuly/category/pies/ , może znajdziesz temat jakiś fajny dla Ciebie, który pomoże Ci w wyborze.

Gość gość
Uzbrój się w cierpliwość, bo wszystkie psy mają taki okres w życiu, że gryzą wszystko. U mnie zeżarł nogi u stołu i taboretów, ale do dzisiaj ma manię skakania po drzwiach i całe podrapane. Bardzo dobrze, że masz psa i dziecko z biegiem czasu przyzwyczai się do niego, możecie razem chodzić z pieskiem na spacery.

Gość gość
Labrador jak najbardziej odpowiedni dla dzieci, bo są spokojne i ułożone nawet pomagają dzieciom przez dogoterapię. Mam nadzieję, że kupiłaś z pewnej hodowli.