Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża a wysiłek fizyczny

Polecane posty

Gość gość

Staram się intensywnie o dziecko, jestem już któryś tam cykl na stymulacji clo itp. Ostatnio byłam z dwulatkiem na zajęciach oswajania z wodą, co wymagało ode mnie bardzo duzo wysiłku. Jestem osobą drobną i wysadzanie, podnoszenie, trzymanie na wysokości brody dwulatka w wodzie było dla mnie bardzo męczące. Zajęcia są w wodzie głębokiej. Generalnie mi i dziecku się podobało. No ale dzisiaj miałabym podpisać umowę do końca czerwca, płacę za dwa miesiące z góry. I tak się zastanawiam czy nie zrezygnować, bo gdybym zaszła w ciążę, to takie podnoszenie, dźwiganie itp. raczej by mi nie pomogło. Tym bardziej, że te zajęcia są w wodzie sięgającej mi do brody, więc wysiłek duży. Zrezygnować czy nie? Co byście zrobiły? Boję się, że gdybym zaszła w ciążę, to przez te wygibasy mogłabym ją stracić.

Gość gość
a jeśli nie zajdziesz w ciążę to będziesz żalować, że zrezygnowałaś z zajęć. Jeżeli zaszłabyś w ciążę to najwyżej odpuścisz sobie najtrudniejsze zadania.

Gość gość
Ja w ciąży z************m na gospodarce ;) i nic mi nie było ;)

Gość gość
Dobra,to ty. A ja się staram juz długo i gdyby się okazało ze jestem w ciąży to bym wolała nie ryzykować.

Gość gość
Witaj ja zapisalam swojego 2 letniego malucha na contakids to takie zajęcia że podrzuca się skacze robi fikołki razem z dzieckiem. Jak ja powiedziałam rodzinie że już nie dam rady z nim chodzić ze względu na ciąże to teraz ćwiczy z nim tata lub ewentualnie ciocia i wszyscy zadowoleni

Gość gość
to jak wiesz co masz robic to po co pytasz na forum ja tez bylam aktywna fizycznie do samego porodu dziecko zdrowe i ja tez ale kazda kobieta, kazda ciaza to inna sprawa nikt ci nie da gwarancji, ze nic sie nie stanie