Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura_1988

ciąża, a urząd pracy

Polecane posty

Gość laura_1988

jak to jest, gdy posiada się status osoby bezrobotnej? trzeba dostarczać co miesiąc L4 od lekarza do urzędu pracy?

Gość gość
to sie wkopalas chyba nie z jakiej racji? a co chora jestes?/wez sie wypisz i juz.bezrobotna w ciazy tez ma ubezpieczenie

Gość gość
o czym ty piszesz ? jakie L4 jak bezrobotna jestes ?

Gość gość
U mnie zrobili tylko ksero karty ciąży na początku i nie proponowali nawet żadnej pracy. Na podpis jeździłam ale rzadziej.

Gość laura_1988
no nie wiem czy jakis dokument od lekarza potwierdzający... bo u nas przy każdej wizycie pytają czy jakąś pracę sobie upatrzyłam

Gość laura_1988
gość i o taką odp. mi chodziło, dzięki

Gość gość
Nie, nie dostarcza sie l4, bo jestes bezrobotna. I tak nie dostaniesz zadnej kasy z up wiec po co l4? Na l4 to ida tylko i wylacznie osoby pracujące wiec żaden lekarz ci go nie wystawi. A nie jest ci wstyd idac do lekarza mowic, ze jestes bezrobotna i masz ubezpieczenie z up?

Gość gość
Nie, nie dostarcza sie l4, bo jestes bezrobotna. I tak nie dostaniesz zadnej kasy z up wiec po co l4? Na l4 to ida tylko i wylacznie osoby pracujące wiec żaden lekarz ci go nie wystawi. A nie jest ci wstyd idac do lekarza mowic, ze jestes bezrobotna i masz ubezpieczenie z up? X Czemu ma być jej wstyd? B miała czelność zajść w ciąze bez waszej zgody nie mając pracy i będąc zarejestrowaną w up? HAHAHA śmieszne jesteście. Patrzcie na swoją dupę.

Gość gość
Chryste jaka wariatka? Jakim cudem lekarz ma ci wystawic l4 jak jesteś bezrobotna? Myślisz trochę?

Gość laura_1988
to już zapytać nie można? nie wiem to pytam.

Gość gość
w up zrobili ksero karty ciąży. po porodzie wpisali roczny ''macierzynski'' nie musiałam przez ten czas przyjeżdzać.

Gość gość
Nie martw się tymi komentarzami. Mi akurat ciąża się też trafiła właśnie jak straciłam pracę a jak zaczęłam szukać nowej to były święta a potem dowiedziałam się o ciąży. Z mężem staraliśmy się ponad 6 lat i myślałam że to się już nie zdarzy :). Pani w urzędzie powiedziała mi że przez to, że mam zasiłek to musiałabym przynieść zwolnienie lekarskie i wtedy nie muszę chodzić na wizyty ale bez tego jednak muszę. Ale tak to nie wiem czy chodziło tylko o ten zasiłek czy o całokształt. Poprosiłam tylko żeby mi ustawili wizyty najrzadziej.