Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jeść i czego nie jeść, żeby schudnąć? kasza, ryż...

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie. Czytam sporo i dalej nie wiem. Chcę trochę schudnąć. Moje pytanie nie dotyczy wysiłku fizycznego, o tym wiem, że trzeba ćwiczyć, żeby schudnąć. Chodzi mi o jedzenie. Wyeliminować z diety makarony, ziemniaki, chleb? Do tej pory myślałam, że należy ograniczać, czyli jak zjem na śniadanie chleb to już obiad bez makaronu czy ziemniaków. A jak jest z kaszami? Lepiej do pomidorówki dodać makaron czy kaszę jaglaną? Lepiej jeść kaszę np. kuskus czy ryż, ziemniaki? Pomóżcie

Gość gość
Ja jem wszystko, nawet słodycze czasami i straciłam juz prawie 10kg. Wydaje mi się ze nie chodzi o to by wyeliminować coś z diety tylko zmienić nawyki żywieniowe. Wyobrażasz sobie nie jeść juz do końca życia ziemniaków czy chleba? Teraz z tego zrezygnujesz, za kilka miesięcy zaczniesz jeść znowu i kg pójdą w górę . Nie widzę sensu takiej diety.

Gość gość
Na pewno lepiej kasze, czyli np. gryczaną, jaglaną. Zawierają sporo błonnika i działają jak "miotełka" dla jelit. Moim zdaniem, lepiej ograniczyć węglowodany, czyli np. makarony, ryż, ziemniaki, ale oczywiście nie trzeba rezygnować z nich całkowicie, po prostu jeść np. raz w tygodniu, a nie codziennie. Zresztą nie czarujmy się, suche ziemniaki nie tuczą, tuczą wszelkie dodatki typu sosy. Tak że wystarczy umiar, więcej wspomnianych kasz, warzyw, chudego mięsa i samo poleci :). Też się odchudzam, więc wiem, co to za ból ;).

Dieta jest tylko czynnikiem wspomagającym chudnięcie, podstawą są ćwiczenia. Ja na początku nie mogłam się przemóc, a teraz jestem uzależniona od ćwiczeń. Chodzę do studia modelowania sylwetki- Linea studio, na bieznię w podciśnieniu, widze zmianę w mojej sylwetce. Więc dziewczyny nie tylko dieta jest ważna ale też codzienny trening !

Gość gość
Po pierwsze musisz regularnie jeść.Nie podjadać w nocy i między posiłkami. To już dużo daje.

Anetteanette gadasz głupoty. Każdy człowiek znający się na tym powie, ze 70%to dieta a 30cwiczenia. Podstawą jest odżywianie. 5posilkow dziennie z czego śniadanie obiad i kolacja są większe, a 2sniadanie i podwieczorek mga być jednoskladnikowe. Do picia wodą i zielona herbata min 3l dziennie. Od czasu do czasu słodycze nie zaszkodza ale w małej ilości. Mozesz jeść naprawdę wiele rzeczy, tak się tylko wydaje, że dieta to ograniczenia. Kaszę,zboża,ziemniaki,ryż to wszystko jest niezbędne dla Twojego organizmu. Ważne jest chude mięso,ryby. Owoce i warzywa bez ograniczeń. Zobacz, możesz jeść prawie wszystko. Na przekazie pokrój sobie marchewki na cienkie slupki. Świetne są wszelkiego rodzaju zupy. Chleb ciemny a makaron brązowy. Węglowodany też są Ci potrzebne które są w chlebie i makaronów. Ograniczenia słodycze, żółty ser, smażone