Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy codziennie gotujecie obiad?

Polecane posty

Gość gość
Ja pewnie gotuję z 1- 2 razy w tygodniu. Starsza córka lubi gotować i piec wiec zajmuje kuchnię w weekendy. Na codzień wiec kupuje gotowe dania. Mamy obok fajna knajpko- bar i często kupuje gołąbki, pierogi, surówki. Prawie nigdy nie robię zupy bo mało kto u nas lubi. Maz jak ma na coś ochotę to potrafi zrobić wiec nie ma problemu. I gdyby ktoś miał krytykować to absolutnie nie uważam tego za lenistwo!

Gość gość
ja gotuję najczęściej na 2 dni. Mieszkam sama z synem, teraz syn jest na obozie i dla siebie tez gotuję. Jak nie zjem porządnego obiadu, to co chwila idę do lodówki, zjem 2 razy więcej i cały czas jestem głodna.

Gość gość
Mój mąż jest na diecie i nie chce jeść obiadów. Ja gotuję dla dwuletniego bąbla najczęściej zupy na 3 dni. Też zawsze z nią talerz zupy zjem. 2 razy w tygodniu robię rybkę z piekarnika. Co jakiś czas kluseczki i naleśniki. Raz zrobiłam bąblowi zapiekankę to nie chciał jeść.

Gość gość
Jak miałam malutkie dzieci to gotowalam codziennie dla nich a dla dorosłych raz na dwa dni. Teraz zawsze mam zamrożone różne rodzaje mięsa, gotowe do jedzenia po podgrzaniu (do tego jakas kasza, makaron czy ziemniaki), potrawy typu leczo, bigos/młoda kapusta, fasolka po bretońsku tez dobrze sie mrożą. Tak samo rosół, smak na zupę jarzynowa (ugotowany bulion z pokrojnymi w kostkę warzywami). Jak mam chęć i czas na gotowanie, to gotuje. Jeśli nie - zjadam to co przygotowałam wcześniej i zamroziłam. Trzeba sobie ułatwiać życie. Największy problem sprawiają mi takie tradycyjne surówki. Uwielbiam je ale nigdy nie mam serca, żeby przygotowywać. W ogóle to nie lubię stać przy garach... Oddałabym pole do popisu mojemu mężowi ale on jak cos ugotuje, to nie da się jeść ;-p

Gość gość
Nie. My jemy w pracy, córka w szkole. Robimy tylko szybkie kolacje.

Gość gość
tak, gotujemy codziennie, nie wyobrazam sobie nie jesc obiadu albo jesc Jakis odgrzewany...