Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedobra kawa w czasie pobytu u gości jak się wywinąć?

Polecane posty

Gość gość

Niedobra kawa w czasie pobytu u gości jak się wywinąć? Wszyscy wiedzą, że lubię kawę pasjami, ale mam takich znajomych, którzy podają prawdziwy syf... jak się z klasa wykręcić?

Gość gość
powiedziec wprost ze ci nie smakuje

Gość gość
Poproś o herbatę a kawę wypij w domu.

Gość gość
poza tym co tu ma klasa do tego,jak ktos podstawia ci syf pod nos to mowisz grzecznie dziekuje,ale to mi wyjatkowo bardzo nie smakuje

Gość gość
Mam ten sam problem,tez wszyscy wiedza ze uwielbiam kawe i nawet bez pytania zaparzają mi ją ,no i niestety męczę sie u niektórych,ale co zrobic pije i juz.Tylko ze po tych niedobrych mam dziwny posmak i troche telepie mna,nie wiem od czego to zalezy.Ja kupuje tylko ziarnista i zaparzam w kawiarce,no ale az takich wymagan nie mam u kogoś,ale niestety musi to byc słaby gatunek.

Gość gość
Mam ten sam problem,tez wszyscy wiedza ze uwielbiam kawe i nawet bez pytania zaparzają mi ją ,no i niestety męczę sie u niektórych,ale co zrobic pije i juz.Tylko ze po tych niedobrych mam dziwny posmak i troche telepie mna,nie wiem od czego to zalezy.Ja kupuje tylko ziarnista i zaparzam w kawiarce,no ale az takich wymagan nie mam u kogoś,ale niestety musi to byc słaby gatunek. teraz juz sie nauczyłam i dla bezpieczenstwa prosze o rozpuszczalną.

Gość Kuallalumpu
Ja też z grzecznośc***iję, bo nie wypada powiedzieć komuś, że coś niedobrego daje, przynajmniej mnie tak uczono i tego się trzymam. Ewentualnie jak już wiem, że będzie lipa to wnoszę w ramach wjazdowego na chatę kawę swoją i czekoladki i potem proszę żebyśmy tej spróbowali bo ponoć pycha, a sama jeszcze nie piłam. To zawsze działa. Wprawdzie wiadomo, że wtedy nie biorę w gości kawy jak z https://ekoitalia.pl/ - tą wolę zostawić dla siebie, ale coś słabszego ale pijalnego. Żeby się nie męczyć

Gość gość
przecież można uprzedzić i powiedzieć, "zrób mi herbatę bo kawę juz piłam niedawno" w czym problem ? :O cała filozofia tak samo z alkoholem, jak nie mam ochoty pić to mówię że wzięłam mocne leki i nie mogę