Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewica u ginekologa ..dziewczyny, pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, mam pytanie. Jakiś czas temu byłam u ginekologa drugi raz w życiu. Jestem dziewicą, za pierwszym razem lekarka nie badała mnie przez pochwę, a podczas tej drugiej wizyty byłam u innej lekarki i ona zbadała mnie właśnie przez pochwę, robiła dwa badania, miała takie dość spore urządzenie z kamerką chyba, którą sobie wszystko monitorowała od środka… Moje pytanie, czy ona dobrze postąpiła badając mnie bezpośrednio przez pochwę skoro jestem dziewicą? Szczerze mówiąc badanie bardzo mnie bolało, czułam duży dyskomfort jeszcze po badaniu, ale byłam trochę w szoku, ze mnie zbadała tak i nie wiedziałam, czy mam jej coś powiedzieć, zresztą i tak było już za późno… Pomóżcie, mam niewielkie doświadczenie w takich sprawach :(

Gość gość
jak zobaczyłam co ona wielkiego mi tam wsadza to się wystraszyłam, wszystko pościskane… Sama nie wiem - czy ona mogła tak zrobić? Czy to był dobry typ badania?

Gość gość
Przecież chyba się pyta przed badaniem czy jesteś dziewicą, nie?

Gość gość
No właśnie nie przypominam sobie, zeby ona mnie o to w ogóle spytała, a ja tam przyszłam w sprawie tabletek hormonalnych, bo przechodzę kurację i mówiłam, ze biorę je ze wzgledu na hormony właśnie.. Szczerze mówiąc gadałam z nią o tych tabletkach, bo ona mi chciała zmienić i chyba w ogóle nie poruszyla tego tematu...

Gość gość
Teraz myślę, że może powinnam coś powiedzieć jej, ale szczerze mówiąc trochę zgłupiałam w tamtej sytuacji, nie wiem czemu tak wyszło. Przyznaję, jestem trochę nieśmiałą sierotą społeczną.

Gość gość
mam wrażenie, że ona po tych tabletkach wywnioskowała, ze współżyję już..

Gość gość
Może i Cię źle zrozumiała, ja też będąc dziewica byłam u ginekologa i miałam robione usg przez pochwe ale mnie nic nie bolało. .może to też od lekarki zależy jak to robi. .

Gość gość
Ginekolog sama powinna stwierdzić, czy jesteś dziewicą - co to za ginekolog która by tego nie zauważyła ? No chyba, że masz taką, co prawie nie widać, ale wtedy w niczym by nie przeszkadzała. Większość dziewic da się zbadać przez pochwę, więc to raczej nic dziwnego, że cię tak badała. Ból mógł wynikać ze stresu i mimowolnego zaciskania mięśni - chyba, że masz pochwicę.

Gość gość
Powinnaś przede wszystkim chodzić do jednego specjalisty, żeby budować swoje zaufanie do jednej osoby i żeby jeden lekarz zajmował się twoim przypadkiem. Ja mam specjalistę w http://www.mediluxclinic.pl/ i od kilku lat tam chodze.