Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o galarecie warzywnej na odchudzanie

Polecane posty

Gość gość

ma strasznie mało kalori jak by tak wiekszosc posilków zastapic to moze by sie ładnie chudło ?? a żelatyna ma wiele własciwosci zdrowotnych. tu znalazłam taki przepis kalori naprawde małohttp://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Galaretka-warzywna-Przepis-od-earlygirl.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiec tak ja juz zrobilam sobie galaretę warzywną :) i cytrynową galaretkę kalori na 500 ml ok 20 :) a tu właściwosci żelatyny :) KORZYŚCI ZE SPOŻYWANIA ŻELATYNY: - pozytywny wpływ na stawy, zdrowe chrząstki i kości, skórę, przewód pokarmowy, układ odpornościowy, serce i mięśnie - powoduje gojenie się stawów, które były całkowicie sztywne lub stopniowo zanikały, zapobiega ich zesztywnieniu przez co jest uwielbiana przez sportwców, wspomaga leczenie zapalne stawów oraz pozwala utrzymać je w dobraj kondycji przez długie lata - ma pozytywny wpływ na zwyrodnieniowe choroby układu mięśniowo-szkieletowego - może zmniejszyć ból u pacjentów z problemem stawu kolanowego lub biodrowego - pomaga w przyswajaniu witamin oraz lepszym funkcjonowaniu gruczołów, optymalizacji energii i zdrowia - korzystnie wpływa na wątrobę - pomaga zapobiegać zmęczeniom mięśni, niedokrwistości, żółtaczce, powstawaniu wrzodów - korzystnie wpływa na pamięć oraz zapobiega depresji - wspomaga trawienie wszystkich pokarmów, które powodują nadkwaśność żołądka Żelatyna jest szczególnie bogata w prolinę i glicynę. Produkcja proliny i glicyny przez organizm jest często niewystarczająca i należy przyjmować ją z pożywieniem Prolina powoduje, że skóra jest miękka i ma "młodzieńczy" wygląd. Glicyna jest niezbędna do syntezy hemoglobiny, kreatyny, porfiryny, soli kwasów żółciowych, glutationu i nukleotydy DNA i RNA. Glicyna bierze udział w produkcji glukozy, jej niskie stężenie może powodować objawy podobne do hipoglikemii. Innym ważnym zadaniem glicyny jest odtrucie. Ciało ludzkie wymaga dużej ilością glicyny do detoksykacji z substancji chemicznych, może poprawić funkcjonowanie II fazy detoksykacji wątroby. Glicyna również ułatwia trawienie przez zwiększone wydzielanie kwasu żołądkowego. Ułatwia trawienie białka i wchłanianie witaminy C, witamin z grupy B, ułatwia minerałom dotarcie do krwi przeciwdziałając niedokrwistości. Warto tu wspomnieć, że niezdolność do prawidłowego trawienia białka przyczynia się do astmy, cukrzycy, alergii pokarmowych, osteoporozy, niedoboru żelaza, niedokrwistości, anemii złośliwej, reumatoidalnego zapalenia stawów, infekcji jelitowych, łuszczycy, bielactwa, pokrzywki, wyprysków, zapalenia skóry, opryszczki i trądziku. Spożywanie żelatyny przeciwdziała tym dolegliwościom. Glicyna odgrywa także istotną rolę w procesie gojenia ran. Glicyna pomaga niemowlętom rosnąć prawidłowo, żelatyna może poprawić trawienie mleka i produktów mlecznych u dzieci z nietolerancją laktozy. WARTO PAMIĘTAĆ, ŻE: Aminokwasy w żelatynie działają korzystnie na organizm, gdy nasza dieta zawiera odpowiednie aktywatory - witaminy i wit. D - występującą wyłącznie w tłuszczach zwierzęcych. Więc dobrze jest spożywać żelatynę razem z innymi źródłami witaminy A i D, takich jak masło, żółtka. Dobrze jest też przyjmować żelatynę z wit. C, ponieważ jest niezbędna do produkcji kolagenu i budowy chrząstki. Tkanka łączna regeneruje się bardzo powoli, więc jest to środek, który wymaga cierpliwości. Jednak notuje się niesamowite wyniki – najlepszym jest poprawa jakości skóry, zmarszczki się wygładzają, a nawet znikają całkowicie. Niezależnie od formy używania żelatyny, nie powinno się jej gotować lub podgrzewać w kuchence mikrofalowej, ponieważ wtedy staje się toksyczna. Wytwarzają się substancje niebezpieczne dla wątroby, nerek i układu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
up up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jecie cokolwiek innego czy tylko ta galaretę?Bo raczej przy samej galarecie to nie wyjdzie na zdrowo.Jeśli chcecie mieć naprawdę dobrze dobraną dietę zajrzyjcie na geneticlab.com.Z badaniem genetic lab spersonalizujecie swoją dietę pod potrzeby swojego organizmu i na pewno wyjdzie to wam na dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiec tak moja galaretka z warzyw i rosołków to 1,5 l wszystko ok 300 kalorii wiec naprawdę mało a smaczne jak normalna galareta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uli901
Ja uwielbiam galaretkę z kurczakiem i warzywami ;) pychotka;) do swojej diety dorzuciłam suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×