Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nago przy porodzie cc

Polecane posty

Gość gość
U mnie zapadła decyzja o cc zanim tak na dobre zaczęła się akcja porodowa więc nie było pośpiechu. Byłam w koszulce do połowy uda. Przed zabiegiem podciągnięto mi ją do góry. Na podbrzusze położono mi takie "prześcieradło" z dziurą w miejscu w którym lekarze mnie cięli. Cewnik połozna założyła mi po podaniu znieczulenia.Gdy to robiła-cały personel obecny przy cesarce na chwilę się ulotnił. Tam gdzie rodziłam bardzo dbano o to by pacjentka czuła się komfortowo. Kobieta nie czuła się odarta z godności. Mój lekarz prowadzący (już po porodzie) codziennie po pracy zachodził do mnie i pytał o samopoczucie. Położne i pielegniarki też troszczyły się o pacjentki. Po operacji, gdy pusciło znieczulenie "nakrzyczały" na mnie że nic nie mówię. Dla mnie było logiczne że muszę swoje odcierpieć-one stwierdziły że w ich placówce nie ma prawa nic boleć i regularnie serwowały mi środki przeciwbólowe.

Gość gość
gość wczoraj Ja wyjaśnię profesjonalnie. Nagim sie jest jak cię zabieraja z porodówki z akcją bo są komplikacje i masz na sobie koszulę w której zaczełaś rodzić, wtedy ona jest niesterylna więc muszą ją zdjąc do operacji i nikt się nie bawi w zakładanie ci nowej koszuli bo liczy się czas. A jak masz planowe cc to dają ci czystą koszulkę do pada albo dłuższą i jak lezysz na stole to ją podwijają. Koszulki są z flizeliny lub tradycyjne. xxxxxxxxx Nie zgodzę się. Ja byłam zabrana na cito z porodówki na operację i tam zespół był na tyle zorganizowany, że w czasie kiedy anestezjolog wkłuwała się z jakimiś igłami, to inna babka ściągała moją koszulę a kolejna od razu założyła mi szpitalną koszulkę. Nie byłam naga podczas operacji. W szpitalu, gdzie rodziłam, przy planowanym cięciu może uczestniczyć mąż. W moim przypadku nie było niestety czasu, żeby go ubrać w sterylną odzież.

Gość gość
gość wczoraj -ma rację. Gdybym nie miała porodu rodzinnego, prawdopodobnie byłabym już na tamtym świecie. Po porodzie położne piły kawkę, a ja miałam krwotok. Mój mąż po nie poszedł, mówił, że coś jest nie tak, a one nie raczyły ruszyć tyłka żeby sprawdzić, tylko komentowały, że to normalne, że po porodzie się krwawi. Mąż migiem ściągnął lekarza i nagle wielka afera, anastezjolog i szybkie działanie. Co w sytuacji, gdyby mojego męża tam nie było? Przy krwotoku zgon to kwestia miniut.

Gość gość
gosc z 9:52 to wszystkim znany tutaj debil co do tego ze przy porodzie ( niekoniecznie przy wypieraniu dziecka) i po porodzie dobrzejest miec zaufana osobe bo wiadomo co szpital to obyczaj

Gość gość
Tez mialam koszule szpitalna i tez mialam zalozone zakolenniki czy jak to sie nazywa a musialam je nosic jeszcze przez tydzien czasu maz byl ze mna siedzial na krzesle obok mojej glowy. Mialam cc robione podczas akcji porodowej na szybko. Rodzilam w Anglii. Jesli komus cos powiedziec poradzic to piszcie. Jest duzo osob ktore nie wie jak i co.

Gość rafciu
Deadpool(2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/r9pdeadpool Ekranizacja jednego z najoryginalniejszych komiksów Marvel Comics. Wade Wilson (Ryan Reynolds) - niegdyś agent służb specjalnych, a obecnie najemnik - poddany zostaje nielegalnemu eksperymentowi, w wyniku którego nabywa niezwykłych mocy samouzdrawiania. Odtąd staje się znany jako "Deadpool" i wyposażony w nowe zdolności oraz czarne poczucie humoru wyrusza z misją wymierzenia sprawiedliwości człowiekowi, który niemal zniszczył mu życie.

Gość gość
rafciu imbecylu a co to ma wspolnego z cc?