Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paweł lat 15

Keyboard czy gitara ?

Polecane posty

Gość paweł lat 15

Jak wam się wydaje, na czym szybciej taki 15 latek jak ja nauczy się grać. W szkole na lekcji muzyki mieliśmy cymbałki i flet :)

Powinieneś spróbować i na jednym i na drugim, wtedy sam zobaczysz co Ci lepiej podchodzi. Żeby osiągnąć wysoki poziom trzeba wiele godzin ćwiczeń bez względu na rodzaj instrumentu. Do takiego ogniskowego grania na gitarze wystarczy znać kilka prostych chwytów i jedziesz z solówkami jest już trudniej. Jeżeli chodzi o keyboard to teraz jest spory wybór wśród keyboardów z funkcją edukacyjną, które na początek nauki są bardzo dobrym rozwiązaniem. Do takich fajniejszy, a zarazem nie za drogich należy Casio CTK-4400. Ma spory bank brzmień i rytmów oraz to co już wspomniałem funkcję edukacyjną, która w tym modelu jest bardzo dobrze rozwinięta.

Próbuj, próbuj nigdy nie jest za wcześnie ani za późno :) Ja zaczynałam mając 16 lat i gram do dzisiaj, ale na gitarze trzeba dużo cwiczyc, oglądać filmiki, czytać, brać korki od innych....warto muzykować z ludźmi. Gdybyś szukała pomocy to zapraszam na priv :) ja też polecam sklepy muzyczne np. http://taniestruny.pl/