Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie wy mieszkacie

Polecane posty

Gość gość

Gdzie wy żyjecie (jaka cześć Polski ) ze dla wielu z was mieszkanie 60 m to już jest bogactwo ? Ja mieszkam w Wielkopolsce ,miasto 70 000 mieszkańców i wszyscy moi znajomi maja domy czy mieszkania . Dla mnie to jest normalne życie a tutaj okazuje sie ,ze jestem damulka która mieszka w pałacu .

Gość gość
czy ty po/ je/ bie nie masz co robic ?

Gość gość
co to za miasto ? bo ja tez z wlkp

Gość gość
No własnie nie mam co robic :) dlatego z nudów założyłam ten temat .

Gość gość
Nikt nie pisał , ze to bogactwo tylko same durne mamusie co całe dnie siedza na kafe sobie to ubzdurały. Trzeba miec zryty łeb by takie pierdoły pisac .

Gość gość
Mieszkam w Krakowie, mam dwoje dzieci. Fajnie miec 3 pokoje, co w praktyce oznacza 2 malutkie pokiki plus salonik polaczony z aneksem kuchennym. 60 metrow , ceny zaczynaja sie od 300ty, przy czym w nowym budownictwie od 350000-400000. Wiekszy metraz, fajnie ale za co ?

Gość gość
w chlewie , na obiad jem zupki chińskie i cały dzień pie/prze na kafe o wpadkach i pałacach po/je /bancu

Gość gość
Mieszkam w miescie 80 000 mieszkańców. Woj mazowieckie. Mam 24 lata maz 29 córka 2l i mieszkamy w swoim domu zaczęliśmy budowę w 2013. Dzialka stan surowy zamknięty z własnych oszczędności. Czesc z biznesu rodzinnego męża w ktorym pracowal odkąd dal rade czyli 15lat cześć z weselnych moi rodzice dali 40 000 i dobraliśmy 130 000 kredytu z niska rata 650zl. Z zamiarem splaty w 5-7 lat. Reszzta moich znajomych czy rodziny kupuje mieszkania albo domy. Dobierają kredyty ok 100 000 i jakos nie dziaduja. My zarabiamy ok 5-6 tysięcy.

Gość gość
Ja duze miasto w zachodniej czesci. Jestem mloda wiec ludzie czesto wynajmuja, za kredyty sie zabierają dopiero. Nie znam super bogaczy. Ale no Srednio para mieszka na ok 35-45 metrach, czasem kawalerka czasem 2 pokoje. Znajomi z dziecmi to juz wieksze ok 50m, 2 pokojowe. Dzieci malenkie to z nimi sa, ale na pozniej 1 pokoj jest. I sądziłam,ze to jest norma u mlodych przed 25r z.

Gość gość
moze na wioskach ludzie tak zyja jak dawniej

Gość gość
gość dziś Nikt nie pisał , ze to bogactwo tylko same durne mamusie co całe dnie siedza na kafe sobie to ubzdurały. Trzeba miec zryty łeb by takie pierdoły pisac . x Mogę ci kilkadziesiąt wpisów pokazać o "pałacach" i to z różnych tematów :)

Gość gość
gość dziś 'w chlewie , na obiad jem zupki chińskie i cały dzień pie/prze na kafe o wpadkach i pałacach po/je /bancu" xxx Ojojoj :o kotariance gul skoczył :P

Gość gość
Mieszkamy w lodzkim, mamy 1 dziecko. Mieszkanie 53 mietrowe- m4, mamy kuchnie, salon, pokoik dla dziecka i malą sypialke. Jest akurat pod względem pomieszczen, choć wg mnie kilku metrów brakuje, i wlasnie z 60 metrów bardzo bym się cieszyła. Raczej zmieniac nie będziemy, bo mieszkanie i tak mamy na najnowszym osiedlu w miescie, do tego super cieple, wiec mamy co roku mega zwroty za ogrzewanie. Spokojna okolica, szkola , przedszkole pod nosem i niski czynsz bo to 53 metry.

Gość gość
A ja mam nowy dom bez kredytu. Super męża, dzieci i fajną pracę. Jestem szczęśliwa.

Gość gość
Przyszłaś się tutaj chwalić, czy żalić.Dla mnie jesteś żałosna i lepiej gdybyś zajęła się czymś pożytecznym, nie pisaniem bredni!

Gość gość
autorko żadna kotarianka ci nie odpowie teraz, bo po pierwsze zagotowały się z wściekłości, a po drugie co mają napisać skoro masz rację?

Gość gość
gość dziś jest i nasz wojująca "kotarianka" już w 3 temacie się rzucasz :P walczysz widzę i nie odpuścisz, mówiłam ci już, że kotarki lepiej sobie upierz to sie uspokoisz. he he :D

Gość gość
mieszkam w domu mam zrobiony parter, niewykończone piętro może kiedyś na razie parter mi wystarcza bo to 120 m. Jest to wieś, mam doby dojazd wszędzie. Nie mieszkałam nigdy w bloku, nie mam porównania. Często moje znajome z pracy potrafią powiedzieć że ja z zadupia przyjeżdżam, jest mi przykro. Mam być wredna i mówić, że lepiej kawałek za miastem ale w domu z podwórkiem ogrodem sadem niż w mieszkaniu 40m na kredyt?

Gość gość
wszystko zalezy od indywidualnej sytuacji, w mojej podwarszawskiej miejscowosci dzialka ok 1000m to koszt ok 300tys minimum, do tego budowa domu min 300tys wiec trudno sie dziwic, ze mlodych ludzi nie stac na koszt domu i dzialki, zupelnie inaczej jezeli np rodzice przekaza dzielake pod budowe mlodym lub gdy miejsce jest mnie popularne i ceny zupelnie inne, latwo jest kogos oceniac autorko

Gość gość
"Mam być wredna i mówić, że lepiej kawałek za miastem ale w domu z podwórkiem ogrodem sadem niż w mieszkaniu 40m na kredyt? " Własnie, takie osoby dowalają, a jak im się prawdę powie to wielka afera - co widać na kafe. Gdzie co zabawne - ja sama wynajmuję kawalerkę, więc ani bogata nie jestem, ani pałaców nie mam. Ale nie wyobrażam sobie tutaj dziecka pchać. I to dla mnie logiczne, i nie obrażam się jak mi ktoś powie "nie masz warunków". To stwierdzenie oczywistego faktu. Więc jakbym miała dziecko mieć to tysiąc razy bardziej wolę "zad***e" niż ciśnięcie się w mieście.

Gość gość
Jak ktoś planuje budowę to warto zapoznac sie z usługa firmy superdom:) Polecamy, Rusin

Gość gość
nosz masz problem kobito :-) ja uważam że przy moim 250 metrowym domu autorko Ty masz kurnik :-o więc czym się tu szczycisz ///

Gość gość
Luuudzie Baby wy powoline jesteście powaznie. Kto to zakłada takie durne tematy. Jak świat światem byli bogatsi i biedniejsi. Żyli w palacach i klitach. Ja pochodzę że średniej rodziny robotniczej. Wychowalisty się we 4 na 55m. W najbliższym otoczeniu mamy ludzi z podobnej " klasy" jak ktoś z bogatej rodziny to i takimi ludźmi się otacza

Gość gość
gość dziś nosz masz problem kobito usmiech.gif ja uważam że przy moim 250 metrowym domu autorko Ty masz kurnik pechowiec.gif więc czym się tu szczycisz /// uuuu cieńko , cieńko tylko 250 metrów? :D To która popegeerowska wieś?:D

Gość gość
dokładnie a autorka ma chomiczówke i ścisku pochwy dostaję , ja tego nie rozumiem mam segment dwu piętrowy 150 metrów i nie naśmiewam się z nikogo że ma 20 metrów :-o ale w/k/u/r/w/i/a/ mnie to że wy od mieszkań 50 -70 metrów damy z siebie robicie że hej :-o

Gość gość
13 14 co gól skoczył w 50 metrowym mieszkanku nawet jak w popegeerowskim :-) to nie zmienia faktu że mam pałac a ty kurnik buziaczku a teraz się pień ... :-D

Gość gość
Nie uwazam sie ani za biedna ani bogata, mieszkamy z mezem i dzieckiem na wsi, dom dostalismy od tescia, 400 m, za duzy, tesc w czasach swietnosci swojej firmy zaszalal

Gość gość
Autorka się nie nasmiewa tylko dziwi.6o metrów to żadne luksusy.To standard dla 4 osobowej rodziny Powiedzieć można, że minimum .

Gość gość
13 14 co idiotko ty się możesz naśmiewać że ktoś ma mniej od ciebie ,ale jak już ma więcej to doopa piecze :-)