Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

panicznie boję się pociągów

Polecane posty

Po tym jak nie mogłam wydostać się z pociągu i jak przytrzasnęły mnie automatyczne drzwi od przedziału bardzo boję się podróżować tymi środkami transportu. Mam niedługo wyjazd i znowu ten paniczny lęk mnie dopadł ;(

Gość gość
ja sie boje samochodów od kiedy mialam wypadek, bylam jako pasażer, nasz kierowca na szczescie przezyl bez wiekszego uszczerbku na zdrowiu ale to byla masakra, krzyk, krew, mialam zlamana noge, nie moglam sie wydostac, myslam ze umieram, nigdy chyba nie siąde za kierownicą, no chyba ze bedą już automatyczne samochody ktore same będą kierowały bezpiecznie :O

mam tez szereg innych obaw: -ciężki bagaż-nie wiem czy sobie poradzę by wrzucić walizkę na górną półkę; boję się też, ze nie będę mogła jej zdjąć i przez to nie zdążę wysiąść z pociągu ;( -boje się, ze ludzie będa się ze mnie śmiać jak zobaczą jaka jestem nieporadna -obawiam się, ze nie bede mogła znaleźć konduktora by kupić bilet -a także, że mnie ktoś okradnie. -ogólnie to najbardziej boje się przez tą ciężką torbę narobię sobie kłopotów np. że się wywalę, spadnę ze schodków w pociągu, nie wejdę do pociągu, drzwi mnie przytrzasną :(

Jestem zmuszona bo tylko pociągiem mogę się dostac w te miejsce, w które jadę

Witam, może warto skontaktować się z psychologizm, kilka rozmów i powinno zmienić się nastawienie. Pozdrawiam :):)

nie zdążę by umowic sie do psychologa. Mi tylko potrzebna jest osoba do noszenia bagazu :) jestem zbyt delikatna i słaba by targac ciezkie torby

Gość gość
Studzik a skąd dokąd jedziesz? Bo może ci potowarzyszę i jeszcze na kawkę zaprosze :)

Gość gość
Ja raz jechalam i tez tych j******h drzwi nie moglam otworzyc i musialam wysiasc na nasteonej stacji :o to gowno powinni zmodernizowac, zwlaszcza, ze bilety tanie nie sa

Gość gość
a nie myślałaś żeby po prostu wybrać inny środek lokomocji skoro masz taką traumę do pociągów? Teraz można znaleźć w sieci bardzo tanie bilety nawet na samolot a to przecież najbezpieczniejszy środek transportu :) moja znajoma ostatnia leciała z Warszawy w stronę wybrzeża i korzystała z eloty.pl Tam właśnie można zabukować bilety nie tylko międzynarodowe ale także krajowe :)