Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gośćGD

Wschodnia soła

Polecane posty

Gość gośćGD

Jest tu ktoś z tzw. wschodniej ściany? W mięsnym wypatrzyłem słoninkę, taką grubą na cztery centymetry. Nie mogłem się jej oprzeć i kupiłem kilogram. Podzieliłem na trzy części. Jedną przygotowałem po rosyjsku, drugą po białorusku, trzecią po ukraińsku. Różnią się tylko przyprawami. Trzymam to już kilka dni w lodówce i zastanawiam się czy nie popełniam jakiegoś błędu. Ma to leżeć jakieś dwa tygodnie do miesiąca. Tylko w jakiej temperaturze? Gdzieś wyczytałem, że w takiej ok. 20 st. w innym miejscu z kolei, ze ok. 8-10st a jeszcze w innym było powiedziane wręcz o zamrożeniu. To gdzie ja tą moją "sołę" mam trzymać, żeby właściwie dojrzała?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×