Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z odpieluchowaniem, pomocy!

Polecane posty

Gość gość
I sprawy wreszcie nabrały innego obrotu. Wróciliśmy w niedzielę od rodziny męża i moja córka niespodziewanie zakomunikowała że chce siku na nocnik. Zdziwiłam się trochę ale oczywiście posadziłam małą na nocnik i udało się! I pieluchy nie nosi od 3 dni. Chyba niepotrzebnie się martwiłam. :) Oczywiście zdarzają się wpadki ale wyraźny progres jest. Drogie Mamy jeśli macie podobny problem do tego jaki ja miałam to życzę Wam wytrwałości i większej wiary we własne dziecko. Najwyraźniej każde dziecko uczy się tej umiejętności we własnym tempie i nie należy tego sztucznie i na siłę przyspieszać.

Gość gość
Gratuluję Tobie i córeczce! Też bym już chciała mieć ten temat za sobą :/

Gość gość
A ile ma Twoje dziecko?

Gość gość
Niedługo 2 latka. Też zaczęliśmy próby z nocnikiem jak miał ok 1,5 roczku. Niestety bez pieluchy nie chce za nic usiąść. Wie do czego służy nocnik, ale po prostu nie chce z niego w ten sposób korzystać.

Gość gość
Może spróbuj z nakładką?

Na siłę nie ma co. Dziecko dopiero od 2 roku życia zaczyna kontrolować oddawanie potrzeb i zauważa, ze to robi. Mój syn został odpieluchowany jak miał 2 lata i 10 m-cy. Powiecie, że późno ale wcześniej nie było mowy żeby nawet na nocnik usiadł.

Gość gość
tetra, foliowe gacie i jazda. Nie zaszczy ci dywanu, a poczuje się niefajnie :)

Gość gość
Córka od miesiąca pięknie korzysta z nocnika. Woła na siku. Pieluchę ma tylko na noc. Robiła też kupę do nocnika ale od pewnego czasu wyraźnie wstrzymuje a potem idzie w kąt i robi w majtki. Po wszystkim wie że źle zrobiła. A ja nie wiem co się stało i dlaczego nie chce usiąść na nocnik i zrobić kupy jak do tej pory.

Gość gość
Radzę troszkę olać sprawę. Zrobi kupę w majtki, to zapytaj- nie zdążyłas na nocniczek? Przebierasz majtki, robisz porządek i nie wracasz do tematu. Nie tłumaczysz setny raz, że kupę robi sie do nocnika. Mała sama tam wróci. Dzieci czasami mają "takie akcje". Jak będziesz się na tym skupiała, to zacznie wstrzymywac a wtedy dopiero będzie problem.