Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci często jedzą słodycze tylko szczerze

Polecane posty

Gość gość
Moja dwulatka prawie nie je slodyczy. Czasem jakas domowa babeczke albo odrobinke czekolady. Jakos sama srednio lubi wiec nie widze powodu zeby jej dawac. Lubi rodzynki i pudding ryzowy.

Gość AneczkaaBe
Moje szkraby nie jedzą takich zwykłych cukierków, landrynek i ciastek. W zamian daje im bakalie z czekoladą. Uważam, że to dużo lepsze rozwiązanie. Owoce są zdrowe, a te ilości czekolady, w której sa oblane, na pewno nie zaszkodzi maluchom. One też muszą mieć jakieś przyjemności! Ja kupuje żurawinę i czarna porzeczkę w czekoladzie produkowaną przez Fabrykę Cukierków Pszczółka. Zawsze są dostępne w moim osiedlowym sklepie. Spróbujcie może tego?

Gość Agnes07
My dzisiaj na słodko po obiadku wsuwaliśmy ciasteczkowe lizaki z nutellą i posypką domowej roboty :) Przepis wzięłam stąd https://www.nutella.com/pl/pl/cake-pops-nutella . Przeważnie stawiamy na owoce lub warzywka w słupki ale czasem lubimy tak zaszaleć :) Słodycze raczej ograniczamy i pilujemy aby dziecko nie miało ich non stop pod ręką.

Gość gość
Mój 2,5 latek nie jada przetworzonych słodyczy. Piekę raz w tygodniu ciasto albo babeczki, czasem zje budyń lub naleśniki (zamiast cukru używam miodu do słodzenia). Mimo to, nie rzuca się na słodycze, kiedy ma okazję je dostać (urodziny dzieciaków, odwiedziny u znajomych z dziećmi etc.). Ma umiar, zje jednego żelka, czekoladkę i więcej nie chce. Myślę, że to kwestia przyzwyczajeń, bo ja od dzieciństwa jestem uzależniona od słodyczy, przez moich kochanych dziadków... Od wielu lat toczę walkę ze swoim uzależnieniem. Dzieci Wam kiedyś podziękują...

Gość Agniesa81
W naszym domy słodycze sa małą nagrodą. Dzieci nie jedza ogolnie slodyczy, ale jak np dostana kilka piatek to wtedy kupujemy im jakies oryginalne figurki czekoladowe z chocolands.pl. Uwielbiaja je, one fajnie wygladaja i dzieciaki przynajmniej wiedza, ze oplaca sie pracowac by dostac taka nagrode.

Gość gość
Moje dzieciaki nie jedzą często słodyczy, ale raz na jakiś czas robie im dyspensę na tak zwany słodki dzień (zazwyczaj w niedzielę). Kupiuje wtedy ich ulubone Jogusie i zajdają aż im się uszy trzęsą. DO czasu, do czasu myślę że to nic złego, jak zjedzą sobie jakiś przysmak. Za tymi cukierkami kaurat przepadają bo mają mleczno-owocowe nadzienie.

Gość mirabelllaa
Ja uczę dzieci zdrowych nawyków i przyzwyczajam do jedzenia zdrowych słodyczy, np. lizaki Mniam Mniam bez cukru z fińskim ksylitolem. Dzieci bardzo je lubią, a ja jestem spokojna, bo wiem, że mają sporo witamin i są dobre na zęby. Niestety słodycze będą zawsze, najważniejsze jest uczenie zdrowych nawyków.

Gość parzydełka14
moje jedza, ale te z Holle słodzone owocami