Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne objawy w ciąży, pomóżcie co robić

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kobietki. Mam niepokojące objawy, podejrzewam skracanie się szyjki. Wizyte u ginekologa mam dopiero za tydzień. Nie chce robić z siebie panikary i z byle czym co chwile latać do lekarza. Dlatego chciałabym się najpierw zapytać tutaj. Moje objawy: Wczoraj od godziny 22 zesztywniał mi brzuch, nic mnie nie bolało. O 4 rano obudził mnie ból, nie taki silny ale jednak nie pozwalał na ponowne uśnięcie. Męczyłam się z nim do 6. Wreszcie zniknął i brzuch też zaczął się stawać miękki. Dzisiaj od 13 znowu się zaczęło, nie boli mnie, ale brzuch co chwile staje się twardy. Nie mogę chodzić, ani siedzieć bo zmienia się w kamień. Ulge przynosi mi jak półsiedzę z podgiętymi nogami, a i tak troche mi brzuch twardnieje co jakiś czas. Bardzo się martwie, dziecko jest spokojne, nie szaleje. Jestem w 6 miesiącu. Żadnych innych objawów nie mam. Czy wiecie co mi jest? Mam iść do szpitala?

Gość gość
to nie moglaś tych objawów przedstawić lekarzowi przez telefon? Od razu bym powiedziała

Gość gość
Do lekarza!

Gość gość
od razu z rana trzeba było dzwonić do lekarza, to był ból brzucha i to jest poważne!!

Gość gość
A bierzesz no-spe jak brzuch stwardnieje?

Gość gość
Do lekarza, a poza tym no spę i magnez trzeba brać

Gość gość
miałam identycznie w piątym miesiącu. Chwilowy ból,a potem częste bezbolesne twardnienia brzucha. Pojechałam na IP. Stwierdzono skracającą się szyjkę. Natychmiast L4, dużo odpoczynku w domu, zero wysiłku, luteina, na zmianę no spa i buscopan, kontrole co tydzień, później co dwa. Spokojnie donosiłam ciążę i urodziłam w terminie. Nie lekceważ swoich objawów, zgłoś się do lerzarza, na pewno wszytko będzie dobrze, ale skontroluj się :)

Gość gość
Nospy nie mogę brać bo mam alergię... :( Rany chyba jednak muszę do szpitala jechać, nic nie przechodzi...

Gość gość
Jedź to nie żarty. Daj znać co i jak.

Gość gość
to lekarz pewnie zaleci inny lek rozkurczowy, jeśli będzie taka potrzeba. Nie ma co się nakręcać, ale jeśli czujesz niepokój zgłoś się do lekarza.

Gość gość
gość wczoraj Byłam u lekarza i po badaniach stwierdził, że nic mi nie jest. Przepisał mi tylko magnez i nadal mnie boli brzuch, jest twardy itp. Masakra :(

Gość gość
nie wiem moze masz to co jest.. jak sobie przypomne odkad mi "wywalilo" brzuch to juz zaczynal mi sie spinac.. a szyjke i wszystko mialam w porzadku, tak juz mialam niby mowia ze to skurcze przepowiadajace tez ale no nie wiem. po prostu tak mialam

Gość gość
szczerze mowiac mysle ze jest wszystko ok, masz poprostu skurcze przepowiadajace. Szkoda ze nie mozasze nospy brac. Mnie tez czasem twardenieje brzuch, jestem w 8 miesiacu.

Gość gość
gość dziś Lekarz przepisał mi inny lek rozkurczowy i mam nadzieję, że pomoże. 6 miesięcy cieszyłam się brakiem objawów, a tu nagle mnie dopadły. Irytujące. Najlepiej jest jak leżę z podkurczonymi nogami. A najgorzej jak chodzę wtedy mam brzuch jak kamień cały czas.