Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiam się czy na tydzień nie iść do psychiatryka

Polecane posty

Gość gość

Nigdy tam nie byłem a chory jestem może tam by mi pomogli albo coś czym się różni psychiatra taki oo od szpitala?

Jest kilka różnic ,technicznych np nie możesz mieć noża ,widelec Ci dadzą......w zależności od oddziału na jednym możesz mieć telefon non stop , na innych są ograinczenia.Na jednym z oddziałów mogłem mieć komórke , tablet cały czas ............ale ładowarka i ładowanie tylko w dyżurce pielegniarek........... cel , takiego działąnia na kabelku można sie przecież powiesić.........nonsens wiem ,ale tak jest. Ale to tylko sprawy techniczne, jak trafisz na oddział z ciężkimi przypadkami to jest cieżko ale można przywyknąć! MUSISZ JEDNAK PAMIETAĆ O NAJWAŻNIEJSZYM!!! specyfika odziałłu psyhiatrycznego polega na tym , ze przychodzisz dobrowolnie, ale nie koniecznie MOŻESZ WYPISAĆ SIE NA WŁASNĄ PROŚBĘ. O takim wypisie decyduje ordynator i jeśli dobrze zacytuje uważa że "zagrażasz sobie lub otoczeniu " może poprostu cie nie wypisać. Wtedy decyduje sąd rodzinny! i jeszcze jedna uwaga, Leczenie na psyhiatrii to minimum miesiąć dwa może oprócz odtrucia alkoholowego ale to też 7-10 dni, pozdrawiam!

Gość gość
Na psychiatrii idzie oszaleć... I dokładnie, na tydzień to tylko odtrucia alkoholowe, w innych przypadkach o wiele dłużej. Jak się będziesz dobrze sprawował to za zgodą ordynatora będziesz mógł mieć "wolne wyjścia" czyli pójść do sklepiku czy bufetu na kawę.

Gość gość
Podobno mogę iść i się wypisać ... chciałem iść na tydzień ale nie wiem czy to mi jakoś dużo pomoże ... bo niby jak ? Idę do psychiatry zapytam się o psychoterapię i tyle będę coś tam robić nie wiem uczyć się czy coś ... od "pracy" chce odpocząć ..

Gość gość
idz do poradni zdrowia psychicznego tam przyjmują psychologowie, psychologowie-psychoterapeuci, psychiatrzy. Wszyscy na NFZ

Gość gość
A jest taka poradnia w Namyslowie?

Gość gość
Chodzę moja psychoterapia to psychiatra jak się pan czuje opisuje daje mi tabletki miałem grupowa ale się nie nadawalem ogólnie niby lepiej ,tyle ze jestem niedojda delikatnie to mówiąc odludkiem mało co mnie interesuje i słyszę czasem głosy ciężko trochę ale lepiej czasem wstyd mi za siebie

Gość gość
Straszny wstyd dostaje downa 10 stopnia

Gość gość
Ee tam ciężka sprawa ... to wszystko

Gość gość
do gościa 12:52 - Poszukaj w necie.

Gość gość
Czego mam poszukac

Gość gość
Poza tym gdzieś mam psychoterapie dla siebie będę się podniecal prostymi rzeczami wole jej nie mieć chyba i w******* się tam kiedys idę tam z rad powiem tak psychiatrze

Gość gość
Jeżeli chcesz zostać przyjęty na oddział psychiatryczny, to podpisując zgodę na leczenie w takim miejscu, de facto zgadasz się na przyznanie sobie statusu osoby o ograniczonej poczytalności. Myślisz że wyjdziesz za tydzień, a możesz wyjść za 3 miesiące.