Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy książka lalka jest trudna do przeczytania ?

Polecane posty

Gość gość

Bo mam lekturę nie wiem czy zaczac

Gość gość
najlepsza lektura :) uwielbiam tę książkę

Gość gość
Jeśli piszesz o tytule książki to używa się takiej pisowni "Lalka", czyli z dużej litery. Mam nadzieję, że chociaż z j. angielskiego jesteś dobry/a, bo z polskiego niestety nie.

Gość gość
Ciekawa a książka ale ominiaj rozdziały kture pisal sibkekt Rzecki, bo bardzo pszynudza. Dialogi są świetne zwłaszcza romans

Gość gość
Nie wiem tam mam 21 lat źle się czuje psychicznie a czytanie książki mi tam zbytnio nie pomoże ale pomyślę idę oglądać tv

Gość gość
Poza tym nie jestem żaden romeo od romansów

Gość gość
Najlepsza scena dla mnie to jak Wokulski zawiedziony jawną pogardą Izabeli kładzie się pod nadjeżdżający pociąg. Ratuje go kolejarz Wysocki. Następnie rozmowa doktora, który stwierdza,że: ''Samobójcom nie należy przeszkadzać''.

Gość gość
Arcydzieło przez duże A. Czytać całość! Nie omijać pamiętników starego subiekta, ani nawet przypisów.

Gość rafciooooooo
gość 15:40 U ciebie też cienko z językiem polskim. Pisze się i mówi "z wielkiej litery" a nie "z dużej litery".

Gość gość
"Ciekawa a książka ale ominiaj rozdziały kture pisal sibkekt Rzecki, bo bardzo pszynudza. Dialogi są świetne zwłaszcza romans" jak widać niektórych należałoby zmuszać solidnym biciem do przeczytania minimum kilku książek miesięcznie :o Chcąc, nie chcąc nauczyliby się języka ojczystego Chryste, jaka żenada tak pisać :o

Gość gość
No przepraszam ja czyta bardzo dużo wysokiej literatóry, a nie każdego stać na telefon z autokorektom błędów żeby tak mi wytykac.

Gość gość
Po to masz mózg. Autokorektę trzeba częściej korygować niż ona ciebie koryguje. Wiem, że to prowo, no ale.... Czy trudno. Młodzieży teraz trudno przeczytać jedną stronę, a 800 czy 1000? Albo chcesz, albo nie chcesz przeczytać. Wejdź na klp i styknie.

Gość gość
No to obejrzyj sobie film... będzie szybciej... ok.2 godz...

Gość gość
Jedyna książka, której nie przeczytałam w LO, tylko streszczenia i film, a także serial oglądałam. Powód za nudna.

Gość gość
Nie wiem ja lubię wszystkie filmy to i może książkę polubie

Gość gość
rafciooooooo : nie poprawiaj ,żebyś nie był poprawiany :D ,nie pisze się ani "z dużej " ani z "z wielkiej" , bo po polsku jest "dużą literą" albo "wielką literą " :)