Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytka9090

Krwawienie

Polecane posty

Gość edytka9090

Cześć dziewczyny, mam pewien problem ;/ Mam 20 lat i problem z okresem mam odkąd pamiętam. Chyba nigdy nie dostałam miesiączki regularnie, a jak już dostanę to w odróżnieniu od moich koleżanek jest tego tyle co kot napłakał i trwa od 2 do nawet 10 dni.. Byłam u ginekologa jakiś czas temu, nie wykrył nic konkretnego i dostałam tabletki na bazie jakichś ziół, ale co to dało? Wielkie NIC. Odżywiam się zdrowo, próbuję uprawiać sport, dużo chodzę. No i kolejny problem - pojawiły się krwawienia po wysiłku. Zaczęłam miewać irytujące wzdęcia.. Jeżeli chodzi o wagę, to chudnę, ale to raczej kwestia tego, że jestem na studiach i po prostu jem regularnie małe porcje i ćwiczę. Co ja mam robić? Nie mam już siły iść do ginekologa, bo jak zwykle niczego nowego się nie dowiem. Czy któraś miała podobną sytuację?

Gość gośćProstak
Zmień ginekologa Proste? Proste

Gość gość
Dokładnie. Moim zdaniem powinnaś znaleźć dobrego specjalistę. Ja chodzę do http://www.mediluxclinic.pl/ i też trafiłam tam z problemami z regularnym okresem. Po badaniach wyszło, że mam zespół policystycznych jajników, i sposobem na uregulowanie okresu są tabletki. Wiem, jakie zespół ma konsekwencje jeśli chodzi o zajście w ciążę, ale póki co terapia hormonalna pozwala mi na zmniejszenie dolegliwości związanych z okresem. A jak będę chciała zajść w ciążę, rozpocznę inne leczenie.

Gość gość
Często jest tak że mało który ginekolog jest kumaty! Do tego czesto dochodzi do groznych zakazen pochwy przy badaniu.Jak już to do kobiety bo przerabiaja okres a nie jak facet tylko z książki. Ja zawsze mąża przy każdym badaniu cipki wspierał również porody.Lekarz nie mówi bzdur bo jest świadek. Do tego dobre jest leczenie ziołami. Powstrzymuje krwawienie sok z cytryny lub krwawi lecz nie można za mocno powstrzymywać. Leczenie u Bonifiratów było skuteczne nawet przy torbielach czy mięśniach czy u mego ojca prostaty .