Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

i co dalej?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem mamą 3-letniej dziewczynki, mam 28 lat, jestem prawniczką i już wkrótce wracam do pracy. Tylko właśnie... Problem tkwi w tym, że nie wiem czy chcę wracać. Szczerze, nie wiem nawet czy dalej chcę być prawnikiem. Moje życie przez czas opieki nad dzieckiem totalnie przewartościowałam. Nie chcę wracać do korporacji, w której podstawianie nogi drugiej osobie jest na porządku dziennym, nie chcę siedzenia po godzinach, nie chcę tkwić w atmosferze zawiści, nie chcę być ofiarą donosicielstwa. Odkryłam w sobie pasję gotowania, pragnę pisać wiersze i powieści... Czy któraś z Was miała podobnie? Co zrobiłyście?

Gość gość
masz rację po co siedzieć w takiej "krypcie" jeżeli nie masz możliwości ich zmienić na lepszych. To było by wtedy niewłaściwe gdybyś była pierworodną , gdyż osoby takie są siedmiokrotnie bardziej wyposażone w charakterze i mają zadanie i możliwości aby naprawiać świat. Jednak wielu z nich nie chcę się tym zajmować.

Gość gość
Chyba nie do końca wiem o co Ci chodzi...

Gość gość
ja też nie zrozumiałam poprzedniego gościa... Ale czuję się podobnie. Co prawda skończyłam dopiero prawo, ale dowiedziałąm się jak jest i juz nie chce być prawnikiem. Nie kreci mnie to. Też "wkręciałam" się w domowe gotowanie, ogródkowanie i poszłabym robić coś kreatywnego. Ale nie mam pomysłu... nie chce wracać do mojej poprzedniej pracy ;(

Gość gość
Jedno wiem na pewno że nie wracam do mojej korpo. Mąż powiedział że spokojnie mogę poszukać sobie nowej pracy, bez ciśnienia, byle bym była zadowolona. Tylko że ja myślę o całkowitej zmianie branży.