Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaluje ze nie rodzilam naturalnie

Polecane posty

Gość gość

Dziecko miało położenie miednicowe.. Nie miałam wyboru , cesarka robiona na zimno.. Niby wszystko ok ja szybko doszlam do siebie. Niebawem minie rok a ja dopiero teraz zaczynam żałować ze nawet nie dane było mi spróbować.. :( nie czuje się kobieta nie wiem co to bol porodowy kiedyś się balam a dziś żałuje chciałam się sprawdzić... To piękne przeżycie.. Coraz częściej myślę o drugim dziecku

Gość gość
radzę udac się do psychologa i to nie złośliwość

Gość gość
Żałujesz, że Cię nie bolało? To dziwne i niezrozumiałe. Ciesz się lepiej, że urodziłaś zdrowe dziecko i nie miałaś żadnych powikłań jakie są często po porodzie naturalnym!

Gość gość
Uwazasz ze to jakieś chore ?? Chciałabym poczuć ten bol ... Czy to dziwne ??

Gość gość
Tak, to dziwne. Większość kobiet chce znieczulanie właśnie aby nie poczuć tego bólu. Poza tym, normalnie człowiek instynktownie chce uniknąć bólu, jakiegokolwiek, chyba że jest masochistą.

Gość gość
chore jest to, że nie czujesz się kobietą, bo nie rodziłaś naturalnie, czy według ciebie bezdzietna czy zakonnica ni jest kobietą? kobieta, która urodziła przez cc nią nie jest? ja miałam właśnie taki poród i jakoś mi to kobiecości nie ujęło

Gość Jedynaczka4
Naprawdę zle z Tobą.Koniecznie musisz zgłosić się do lekarza.Miałam dwa razy cesarkę i jestem zadowolona.Jakoś nie żałuję że nie rodziłam naturalnie.

Gość gość
Nie wiem czy to chore... Może tak może nie , kocham moje dziecko najbardziej na świecie ale czegoś mi brakuje.. Nie było potu, łez, bólu ..ot tak została wyjęta..

Gość gość
jesteś mocno pierdolnięta autorko,a np. taka co urodziła naturalnie bolało ją w cipę a potem porzuca dziecka to kobieta czy niekobieta,wg twojej wizji kobieta bo jej cipę rozrywało :-) kobieta to jest to co masz w środku idiotko

Gość gość
minęło już tyle czasu od porodu, a ty serio takie rzeczy roztrząsasz? to chyba nie masz co robić, miałam cc 9 miesięcy temu, pamiętam wszystko, ale jakby przez mgłę, czasem wspominam sobie jak to było, ale nie mam czasu na roztrząsanie pierdół typu ból, choć mnie bolało przez pierwsze dni, dziecko daje mi tyle radości, zabiera tyle uwagi, że musiałabym mieć coś z głową nie tak, żeby się zastanawiać nad tym, że nie urodziło się w 7 potach i jeszcze tego żałować, serio idź do lekarza, a co do drugiej ciąży- co zrobisz, jak ona też będzie wymagała cięcia? zrobisz sobie trzecie?

Gość gość
"Ot tak została wyjęta"- i dziękuj bogu, bo wiele dzieci,którym nie dane było przyjść w taki sposób na świat jak twoja córka, są dzis kalekami.

Gość gość
dziwne i nadaje sie do psychologa. to nie jest normalne zadreczanie sie z takiego powodu.

Gość gość
a ja Ci powiem ze to normalne co czujesz. widac ze nie jestes egoistka, i po prostu natura Cie wzywa. Wiekszosc kobiet ma w d***e dziecko przy porodzie, chce po prostu aby nie bolalo.

Gość gość
Oczywisxie ,ze kobiety po cc nie postrzega sie jako kobiety. Wiekszosc ludzi tak mysli.

Gość gość
Nie, nie jesteś p*****lnieta, a ta pani powyżej niech już lepiej idzie spać. Masz problem. Jeżeli nie prowadzisz sobie samą, musisz iść do psychologa. Rozumiem Cię. Zawsze chcialam cc, pod koniec ciąży zdecydowałam, że jednak spróbuję sn. Było ciężko, ból nie do opisania. Ale finał najpiękniejszy na świecie. I nie żałuję. Ale tylko dlatego, że nie było powikłań. Tego bałam.się najbardziej. To, że urodziłam szczęśliwie dziecko to jest dla mnie najważniejsze, nie ważne jak. Spróbuj sobie to tak tlumaczyc, bo o to właśnie chodzi. Żeby dziecko szczęśliwie przyszło na świat.

Gość gość
gość dziś a ja Ci powiem ze to normalne co czujesz. widac ze nie jestes egoistka, i po prostu natura Cie wzywa. Wiekszosc kobiet ma w d***e dziecko przy porodzie, chce po prostu aby nie bolalo. oooooooooooooooooooooooo Ye/bnij sie w ten kaczy łeb

Gość gość
Wiekszosc kobiet ma w d***e dziecko przy porodzie, chce po prostu aby nie bolało x a ty się dobrze czujesz?? bo każda normalna kobieta, która czeka na swój dziecko, chce żeby było z nim wszystko dobrze i żeby przyszło na świat całe i zdrowe, nie ważne czy siłami natury, czy przez cięcie cesarskie!

Gość gość
Nie masz czego żałować. Moje pierwsze dziecko urodzilo się przez cc, synek zdrowy a ja szybko doszlam do siebie. Tez czasem myślałam że nie wiem jak to jest, ze nie poczułam tej euforii o której kobiety mówią gdy dziecko jest już na świecie i kładą je na piersi. Drugi poród wybrałam sn i dlugo zalowalam. Meczylam się 14 h , nie mialam juz sił, zasypialam miedzy skurczami i o malo nie skończyło się cesarka. I zadnej euforii nie było! Cieszylam się ze cora zdrowa i ze koszmar się skonczyl. Nic więcej! A polog po sn to jakas masakra. Nie polecam.

Gość gość
A ja Cię trochę rozumiem, chociaż dwa razy rodziłam naturalnie. I choć za drugim razem groziła mi cesarka, modliłam się, żeby moc rodzic siłami natury. Po moim drugim porodzie nie miałam nacięcia, nie pękłam, od razu siadałam. Cesarka to jednak operacja. Nie miej poczucia winy, dziecko było ułożone miednicowo i teraz zawsze robi sie cc w takim przypadku.

Gość gość
Omg prowo i to masakryczne.

Gość gość
Autorko, wez sobie parasolkę włóż w tyłek i otwórz, to będziesz miała pojęcie jak to jest rodzić naturalnie i problem będzie z głowy :D

Gość gość
Dla mnie jesteś j******a! Ułożenie miednicy i poród naturalny? Chciałabyś krzywdę dziecku zrobić?

Gość gość
To chyba faktycznie prowo, ale nawet ciekawe i zmyślne, 8/10 :)

Gość gość
Co za durne prowo, ale porada z psychiatrą akurat trafiona, lecz się na baniak.To żałosne , nizej już upaść się nie da, zawód:prowokatorka na kafe buahahahah

Gość gość
nie wierzę :P nie ma takich debilek :P

Gość gość
A ja się własnie obawiam, że są takie kobiety :o

Gość gość
A czego tu żałować??

Gość gość
Ale jesteście głupie i puste. Widać przynajmniej, że autorka mysli, ma jakieś wyższe uczucia i przemyślenia. A nie tak jak wy, byle nie bolało i heja

Gość gość
Aha, czyli że jak ktoś miał cesarkę i nie bolał go poród, to znaczy że jest bezrefleksyjnm pustakiem bez uczuć wyższych? :D

Gość gość papcia9
gość wczoraj Żałujesz, że Cię nie bolało? To dziwne i niezrozumiałe. Ciesz się lepiej, że urodziłaś zdrowe dziecko i nie miałaś żadnych powikłań jakie są często po porodzie naturalnym! " Bzdura! Tez chciałam mieć CC ale kolezanka która jest polozna w państwowym szpitalu odwiodła mnie od tego pomysłu. Powiedziala, ze dużo więcej się na cierpie PO cc niż rodzac sn. Posluchalam ! Urodzilam 2 dzieci. Jestem zdrowa, dzieci tez no i nie mam szramy przez która brzuch wygląda ohydnie.