Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kot grymasi przyjedzeniu

Polecane posty

Gość gość

Mój kot zawsze marudził przy jedzeniu, ale wcześniej więcej jadł. Szebal wydaje się być zawsze głodny: czeka jak się przygotowuje jedzenie, pomiaukuje i podbiega do miski, ale zaraz powącha i odchodzi. Czy zostawiać dalej niezjedzone jedzenie w misce i czekać, aż w końcu zje?co dajecie swoim kotom?

A może ugotuj mu rybę i obierz z ości, to koty najbardziej lubią, piersi też lubią. Z saszetek więcej zje bo jest świeże niż z puszki.

Czasami brudna miska a świeże jedzenie to też nie zje. Koty to czyściochy.

Gość gość
też słyszałam o czystych miskach, więc spróbuj. Każdy kot jest wybredny. Jeśli ma taką możliwość, będzie jadł wyłącznie to, co mu smakuje. Mój je m.in. Prevital sucha karmę, gotowaną rybę, czasem żółtko. Podobno nie może zmienić zbyt często karmy, bo to jest powodem wybrzydzania, ale nie jestem specjalistą. Nie ma w tym nic dziwnego, że koty też mają swoje smaki, Zależy jakie masz to jedzenie, jeśli to chrupki to mogą stać. Chodzi o to, żeby się nie zepsuło.

Gość gość
Kot sprawdza na ile sobie może pozwolić. No chyba że rzeczywiście miska była brudna. Są 2 wyjścia,albo dajesz sobą manipulować i kupujesz mu różne wymyślne rzeczy a on i tak będzie grymasił albo zostawiasz to co jest i nie zwracasz na jego fanaberie uwagi. Mój kot 2 tygodnie ze mną walczył i nie chciał jeść. Po 2 tygodniach odpuścił i jadł. Troche schudł. Jak zawsze jadł pare kęsów tak dzisiaj całą puszke potrafi wsunąć. Pies mojej siostry grymasił i nie chciał jeść,weterynarz powiedział że to ciąża urojona. Może twój kot też ma? Zobacz czy nie ma piersi powiększonych

Gość gość
a byłaś z nim u weterynarza? Z moim kotem było podobnie, choć jeszcze zwracał, okazało się że to problemy żołądkowe :( byliśmy w przychodni weterynaryjnej http://medi-vet.com.pl/, weterynarz opracował dietę dla kota, teraz jestem na etapie wdrażania jej i na razie nie mam problemów.

Gość Wanda Brylka
Mój kot ma 10 miesięcy i juz widze jak go rozbestwiłam. Puszki z niższej półki nie tyka a jak już to powącha i" zakopuję "łapką. Puszka z wyższej półki tez musi byc odpowiednia. Mój weterynarz którego polecam w Pile http://www.weterynarz.pila.pl/ powiedział mi że to własnie my kształtujemy kocie smaki i miał rację .

Gość gość
Zdecydowanie, najlepiej zgłosić się do weterynarza. Ze swojej strony mogę polecic ci klinike http://lecznica.pila.pl/ Maja tam swietnych specjalistow, na pewno cos poradza :)

Gość gość
wyp.... z tymi reklamami naprawdę nie pojmujecie, że taki żałosny spam odnosi dokładnie odwrotny skutek od zamierzonego? chyba, że to nieuczciwa konkurencja...