Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fif6

Test ciążowy

Polecane posty

Gość fif6

Witam, dwa tygodnie temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, mam mdłości, bóle brzucha i głowy, bardzo często korzystam z toalety, podobno tak wyglądają objawy ciąży, ale mogą być też to skutki odstawienia tabletek. Robiłam test ciążowy, problem polega na tym, że podczas robienia testu, gdy zabarwiał się on, przez ułamek sekundy kolor zatrzymał się na kresce T, jednak gdy doszedł dalej, ujrzałam kreskę C a kreska T nie była już widoczna. Jakby jej w ogóle nie było. Test powtórzę za kilka dni, jednak przez ten czas jestem w stresie, więc proszę o radę, uważacie że mogę być w ciąży? Wcześniej gdy robiłam taki test, zabarwienie nawet na chwilę nie zatrzymało się na kresce T tylko od razu pomknęło do C. Za każdą odpowiedź dziękuję ;)

Gość gość
Ps. chciałabym zaznaczyć, iż był to Pink test, gdzie w instrukcji pisze, żeby odczytywać wynik od 2-5 minut. Skoro ten pasek widoczny był tylko pół sekundy, czy uważacie że zalicza się czy nie? Wcześniej gdy robiłam ten test nie był ten pasek widoczny.

Gość gość
Trudno nam ocenić, bo tak jak wspomniałaś mogą być to skutki odstawienia tab. Powtórz test :)

Gość fif6
Jednak, czy to normalne, że najpierw przez chwilę, gdy test ulega zabarwieniu- widać kreskę T?

Gość gość
musi byc widac dobrze obie kreski w polu c i t jedna z nich moze byc bladsza ale obie musza byc widoczne to ciaza

Gość fif6
Mam nadzieję, że masz rację ;)

Gość gość
fif6 dziś Mam nadzieję, że masz rację oczko.gif x przeczytaj instrukcje obslugi, nie będziesz musiala m ieć nadziei

Gość gość
umiesz czytac czy jestes dzieckiem czytaj uwaznie instrukcje obslugi testu dwa razy a nie pytasz o pierdy na forum jak nieumiesz zrobic testu strumieniowego to proponuje plytkowy

Gość fif6
To był płytkowy ;) Jak ktoś jest dzieckiem, to ten kto sobie coś wmawia bo myśli że wie lepiej ;)

Gość fif6
A w instrukcji nie ma ani słowa o tym, dlaczego najpierw zabarwia się T, a potem znika.

Gość gość
Zawsze tak jest, wykonałam takich testów w swoim życiu baaardzo wiele, więc wiem c***isze ;)

Gość fif6
Naprawdę? Dzięki bardzo, ulżyło mi! :D

Gość gość
nikt sobie niczego nie wmawia widać ze autorka niedorosła do wykonania testu, a do ciąży wogole i trzeba jej pomoc, jeżeli na teście zabarwia się jedna kreska nie ma zadnej ciąży a jeżeli najpierw 1 a potem pojawia się 2 to ciąża w 99% test odczytujemy po ok 4min, wcześniej nie, dlatego trzeba odczekać 4min.