Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niepewna2

Spóźnia mi się okres

Polecane posty

Hej dziewczyny 2 dzień spóźnia mi się okres, 4 dni temu kochałam się ze swoim facetem i nie był to mój pierwszy raz, czy mogę obawiać sie że jestem w ciąży?

Gość Test ciążowy
Jak się nie zabezpieczasz to tak. Jak się zabezpieczasz to też- jedyna 100% skuteczna metoda antykoncepcji to abstynencja. Okres może spóźniać się też z innych przyczyn. Prosta rada- wykonaj test ciążowy. A tak właściwie czemu podajesz informację, że to nie był Twój pierwszy raz (prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest takie samo za pierwszym razem jak i za 100)?

Jakie przyczyny ? do ilu dni może się spoźniać okres, na innych forach czytałam ze o tyg czasu

Gość Test ciążowy
Mogą być zaburzenia hormonalne, ale też zwykły stres,zmiana klimatu, dieta, wyjazd- wszystko to co może wpłynąć na owulacje. Jest wiele czynników. Ile może się spóźniać?- różnie, zależy od przyczyny. Kwestia czy masz zawsze regularne miesiączki. Zabezpieczacie się? Ile masz lat ?

Gość gość
ja pierdole nie zabezpieczałaś się a współżyjesz często, to pewnie ze jesteś wciazy i jeszcze bym test zrobiła ,żeby mieć pewność dziecko najlepiej poproś o płytkowy test w aptece, wynik testu odczytujemy po ok 4 min, wcześniej nie, test robimy z porannego moczu, kosztuje najtańszy ok 7zl, test może być strumieniowy lub płytkowy. przeczytaj dokładnie 2 razy instrukcje zamieszczona w teście, żeby wynik nie wyszedł fałszywie bo to tez może się zdarzyć dziecinko. 2 kreski to ciąża, a brak ciąży lub wynik fałszywy, test wiarygodny jest w 99%, my nie ginekolodzy żeby ci w cipę zajrzeć tu na forum.

Gość gość
Za mało szczegółów podałaś. Najlepiej zrobić test. Lepiej przepękać te kilka minut stresu niż stresować się przez kilka dni. Sama wiem, że to nie łatwe, ale dobre rozwiązanie. Kup najlepiej 2, żeby w razie czego zrobić ten drugi, albo ponowić test na następny dzień