Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamany35

Zataiłem fakt, że jestem bezpłodny

Polecane posty

Gość zalamany35

To dla mnie cholernie ciężkie. O bezpłodności dowiedziałem się jako nastolatek. Już wtedy było to dla mnie okropne. Co to za facet, co nie potrafi, bądź nie może spłodzić dziecka? Od młodości również przyjaźnie się z pewną kobietą, od dwóch miesięcy jesteśmy razem. Znamy się jak dwie krople wody( tzn. ona nie wie o moim wstydliwym problemie) Od zawsze wiedziałem, że ona nie chce dzieci. Nigdy ich nie lubiła, twierdziła, że macierzyństwo nie jest dla niej. Dlatego też nie martwiłem się bezpłodnością, bo było to dla mnie wygodne. Ostatnio podczas wieczornej rozmowy ona oznajmiła, że chciałaby mieć ze mną dziecko. Moja reakcja? Bezcenna- oboje mamy po trzydziestce. Czuje się podle. Nie wiem co robić...

Gość gość
Powiedz jej prawde -jak bedzie miala chcice to zrobicie invitro albo adopcja ..

Gość gość
Powiedz i to jaknajszybciej. Wyjaśnij, że wtedy cię zamurowało i nie powiedziałeś, bo byłeś w szoku. Jak sprawa się rypnie, to ona poczuje się jakby dostała nożem w plecy. Poza tym tak będzie po prostu uczciwie.

Gość gość
Powiedz że ty nigdy niechciałes i nadal nie chcesz miec dziecka

Gość Taki_jeden_964
To dla mnie cholernie ciężkie. O bezpłodności dowiedziałem się jako nastolatek. Już wtedy było to dla mnie okropne. Co to za facet, co nie potrafi, bądź nie może spłodzić dziecka? xxxxxxx Ja co zazdroszę, nie chce mieć dzieci. Można to robić bez zabezpieczeń. Oczywiscie dla kogos kto chce dziecko to problem.

Gość gość
powiedz prawdę - zatajenie takiej informacji w przyszłości może być powodem nie tylko rozwodu ale nawet unieważnienia małżeństwa kościelnego

Gość zalamany35
Na prawdę nie mam przed nią żadnych tajemnic. No oprócz tej. Zawsze sobie ufalismy. Najpierw jako przyjaciele, teraz partnerzy. Kiedy ona mi to oznajmiła to taki ogromny szok. Nie wiedziałem co zrobić. Przytulilem ją bez słowa. Kurde, czemu zawsze wszystko się komplikuje? Jeszcze parę miesięcy temu rozmawialiśmy i mówiła, że nienawidzi dzieci, widząc jakieś na swojej drodze i nagle zmieniła zdanie. Boje się, że ją stracę...

Gość gość
Nie klam. Powiedz Jej prawde chlopie, najgorsza prawda lepsza od klamstwa. Wiesz jak jest, ze nigdy dzieciaka miec nie bedziesz wiec po co ona tez siebie ma obwiniac? Bedziecie sie starac (niby) i bedziesz patrzyl jak cierpi bo z ciazy nici? Albo co powiesz, ze nie chcesz nadal? Przeciez to sie mija z celem. Prawda i tylko prawda. Nie jestes politykiem zeby ciulac ludzi na prawo i lewo tym bardziej ze chcesz z nia zycie sobie w koncu ulozyc.

Gość gość
Nie pomyslales ze ona chce to dziecko tylko z tobą? Wlansie z tobą ?

Gość gość
Powiedz prawdę jak najszybciej!

Gość gość
Nie mozna sie znać, jak dwie krople wody baranie!