Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Hej..Ile wazyly wasze pociechy w 35 tc?Bo ja dzis mialam usg i mala wazy 2275 i lekarz stwierdzil ze za malo.Stwierdzil ze to moze byc hipotrofia.Strasznie sie boje.

Gość gość
mnie w 38tc straszono, że dziecko waży 5 kg- ważyło 4, nie stresuj się tak bardzo, bo usg ma spore rozbieżności niestety, leżałam na patologii właśnie w końcówce i na bardzo dobrym sprzęcie było +/_ 500 gram,w kolejnym szpitalu to było już +/- 700!

To prawda USG pod koniec ma duże rozbieŻności. Córka urodziła sie 2700 a waga pokazywała wg USG 3500

Gość gość
Dziekuj***ardzo.Troche czytalam o tym i wydaje mi sie ze waga nie jest tak tragicznie mala.No ale moze sama probuje sie uspokoic.

Gość gość
Waga jest niska, ale nie zamartwiałabym się tym. Kiedy masz kolejne usg? Możesz zawsze pojechać do szpitala na dyżur tam sprawdzą na innym sprzęcie.

Gość gość
Nastepne mam za 2 tyg.Zastanawiam sie tylko czy mozna tu mowic o hipotrofi skoro wszystkie inne wyniki z usg sa ok.A jeszcze pytanko czy na wage dziecka mogla miec wplyw grypa jelitowa ktora mialam 4 dni.Dodam jeszcze ze dzidzia przez tydz przybrala 250gram.

Gość gość
Ja urodziłam córe w 36 tygodniu wazyła 1900 mało jak na ten tydzien, przed porodem zrobili dokładne usg i były złe przepływy krwi czyli nie dostawała pozywienia tyle ile powinna. Córa ma teraz 13 msc, wazy 9 kg, ale przez mała mase ma słabe napiecie miesniowe, i jest opuzniona ruchowo a tak to jest ok

Gość gość
Mi w 36 tyg. z USG wychodzilo cos okolo 2100. 4 lekarzy robilo USG, wedlug dwoch za malo i ryzyko hipotrofii asymetrycznej, wedlug kolejnych dwoch po prostu male dziecko i tyle. prognozowano ze w 40 tyg. ciazy bedzie nie wiecej jak 2900. urodzilam na poczatku 38 tyg. - waga 3000, dziecko zupelnie zdrowe.

Gość gość
Sadze ze lekarze wprowadzaja tylko obawy.Bardzo sie boje ze bedzie cos nie tak.A kolejna wizyta dopiero za 2 tyg.A moze ktoras z was ma pomysl co jesc aby dzidzia przybrala na wadze?

Gość gość
Nie wazne co bedziesz jadla tonie ma wplywu na wage dziecka a co najwyzej na twoja.