Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlugotrwale bez pracy jak znalezc prace

Polecane posty

Gość gość

Mam 30lat, ostatnie lata nie pracowalam, bo zajmowalam sie osoba najblizsza, ktora wymagala pomocy. Wczesniej pracowalam na umowie okolo 3lat. Mieszkam w malym miescie, szukam pracy od pol roku, jednak z marnym skutkiem. Moje oszczednosci to okolo 7tys( jeszcze z czasow gdy pracowalam zagranica). Chcialaym wyjechac do wiekszego miasta np Wroclaw/Krakow i tam na miejscu szukac pracy.Dodam, ze studiowalam administracje, znam jezyk angielski na poziomie bardzo dobrym. Dosw. zawodowe w biurze + opieka nad dziecmi. Interesuje mnie praca nawet w Mcdonaldzie, chce po prostu pracowac. Czy tam mam szanse znalezienia czegokolwiek?

Gość gość
zajmij sie swoja rozwojowa praca klepania na kafe po 1gr :)

Gość gość
W polsce nie ma pracy

Gość gość
bez znajomosci to ciezko

Gość gość
pracę jakąś znajdziesz ale za max 1500zł, a teraz mieszkanie wynajmij, nic ci z tej pensji nie zostanie... tak więc nie wiem czy warto jechać do Krakowa, zresztą to miasto studenckie, więc tam pewnie głownie studentów szukają, bo są tańsi.

Gość gość
Chce miec cokolwiek, z czasem szukalabym czegos lepszego. Chodzi o to, ze chce wrocic na rynek pracy. To prawda studenci maja pierwszenstwo, bo pracodawca nie placi ubezp.

Gość gość
to szukaj w tym McDonaldzie zamiast tu siedzieć. :) Ja niedawno znalazłam pracę i powiem szczerze, że McDonald nie jest dużo gorszy od tej mojej pracy tylko tu siedzę, bo mnie tu trzymają. A i tak mama mi daje jeść. W Macu chociaż umowę o pracę dają a ja mam niecałe 10netto za h w Wawie w miejscu, gdzie każdy myśli, że się ma ze 2,5 netto :o

Gość gość
Mcdonald to byl przyklad, ze nie szukalabym tylko pracy biurowej ale takze fizycznej.

Gość gość
uwierz, Mac to nie jest wcale zła praca w Polsce obecnie

Gość gość
11:40 pracowalas wczesniej w Maku?

Gość gość
up

Gość gość
moze ktos doradzi?

Gość gość
csepa cukać, cukać as cie wycuka :)

Gość gość
Ciężko coś doradzić. Masz kierunek nieprzydatny na rynku pracy, znasz angielski...a kto nie zna w dzisiejszych czasach.Szkoda, że tak późno się obudziłaś.Niestety, ale studiując humanistyczny kierunek od przynajmniej licencjatu trzeba było pracować.Trochę straconych lat. Nie wiem, na kursy nie masz pewnie pieniędzy. Możesz spróbować przenieść się do Poznania/Warszawy, wynająć z oszczędności i próbować się zahaczyć gdziekolwiek. Znam ludzi z b. dobrym angielskim, którzy załapali się do korpo, ale byli jednak młodsi.

Gość gość
a jak tam z praca u twojej starej? :)

Gość gość
15:00 Niestety wiem i zdaje sobie z tego sprawe. Chcialabym cos zmienic/przekwalifikowac sie. Mam 30 lat a nie 50, wiec mam wieksze szanse.

Gość gość
11:21 na kafe sie zarabia?

Gość cześć i narazie
Polska to kolonia niewolnicza Europy, praca tylko za miske ryżu dla 90%, a reszta kradnie gdzie, co, i jak się da. Uczciwi ludzie nie mają prawa bytu w tym kraju. To poyèbany złodziejski kraj. Tyle w temacie. Wyjedź i NIGDY nie wracaj do tego burdelu.

Gość gość
Co do oszczednosci to mam 7 tys., mysle o kursie, ale nie wiem na co by bylo najlepszego. 7 tys na kurs badz na start w nowym miescie.

Gość gość
tak, znam jednego barana który klepie mnóstwo tekstów dla róznych for internet. takie zycie mu najwidoczniej pasuje

Gość gość
moze jakis kurs na ksiegowa? Fajny zawod, sama bym taki chciala, studiowalas administracje ;P przyda ci sie.

Gość gość
7tyś, starczy na bilet do Australii

Gość gość
mozesz robic internetowe kursy z certyfikatami i wpisac sobie do cv zeby nie miec pusto :P zawsze cos. Pelno tego w necie.

Gość gość
na ksiegowa nikt jej nie zabierze, zeby sie gdziekolwiek dostac trzeba miec doswiadczenie min 1rok...

Gość gość
15:32 Jestem otwarta na wszystko, co do szkol o ktorych piszesz nie ma ich w moim miescie, wiec i tak musialabym wyjechac.

Pewnie, że masz a czemu by nie? Jeśli nie musisz mieć pracy od zaraz zapisz się w UP na jakieś dodatkowe kursy np. kasa fiskalna etc. A jeśli już musisz mieć pracę zacznij od podstawowych zajęć w danej firmie i pnij się do góry. Teraz szukają pracowników w sklepach, do sprzątania biur, etc. Czasami wystarczy zrobić dobre wrażenie na rozmowie by pracę dostać, postaraj się :)

Gość gość
Kalamarnico ja juz sie pytalam w Up o kursy i mi powiedzieli, ze dostane pod warunkiem, ze przyniosek papierek, ze po kursie dostane zatrudnienie u konkretnego pracodawcy. Tez myslalam o kursie na kase fiskalna i excela. Doradzcie prosze, jaki kurs warto zrobic?

Gość gość
a czy na chomiku musz emiec konto, zeby sciaganac ten program?

Gość gość
W Warszawie z miejsca dostaniesz prace w każdym supermarkecie budowlanym, w każdym rossmanie i w co drugim sklepie w ciuchami. Nie wspomne o pizzeeiach czy innych tego typu miejscach. Ze znajomością języka w rossmanie czy castorama awansujeaz po pół roku.

Gość gość
ok, dziekuje za odp. w jakich zawodach jest teraz praca? Na co najlepiej sie przekwalifikowac?